Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Palloliitto valmistelee uutta ohjeistusta: jalkapallon pienryhmäharjoittelu voidaan aloittaa jo ensi viikolla, jos koronarajoituksia höllennetään

Pienryhmäharjoittelusta on tarkoitus siirtyä asteittain joukkueharjoitteluun ja sarjojen aloittamiseen.

jalkapallo
Jalkapallo kuvitus naiset
Jalkapallojuniorit voivat päästä pienryhmäharjoittelun makuun jo ensi viikolla.Getty Images

Palloliitto lähettää jalkapalloseuroille ohjeistuksen pienryhmäharjoitteluun ensi viikon alussa, jos koronaviruksen kokoontumisrajoituksia höllennetään. Näin ammattilaisjoukkueiden lisäksi myös muissa joukkueissa voidaan päästä harjoittelemaan pienryhmissä jo ensi viikolla.

Asiasta päätettiin Palloliiton liittohallituksen kokouksessa maanantaina.

Toistaiseksi Palloliitto suosittelee edelleen yksilöharjoittelua. Jos valtioneuvoston mahdolliset sunnuntaina tekemät uudet linjaukset sen mahdollistavat, Palloliiton toiveena on avata seuroille mahdollisuuksia pienryhmäharjoitteluun kymmenen henkilön ryhmissä riittävän laajalla alueella.

– Jos rajoituksia höllennetään, on tärkeää, että meillä on kaikki valmiina ensi viikon alussa. Selvää on, että seurat tarvitsevat selkeitä ohjeita, miten harjoittelua voidaan toteuttaa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Yle Urheilulle.

Casagrande toivoo, että joukkueharjoitteluun voidaan rajoitusten puitteissa siirtyä toukokuun aikana tai viimeistään kesäkuun alussa. Sarjatoiminta voitaisiin aloittaa kahden viikon kuluessa joukkueharjoittelun aloittamisesta.

– Silloin olisimme jo kesäkuussa mahdollisesti valmiina sarjatoiminnan suhteen.

Osa ammattilaisseuroista aloitti pienryhmäharjoittelun Suomessa jo viime viikolla. Osin epäselvät ohjeet ovat aiheuttaneet jalkapallotoimijoissa hämmennystä, jota nyt suunniteltavien ohjeistusten toivotaan ratkaisevan.

– Olemme käyneet keskusteluja seurojen kanssa. Päälinja on ollut alusta lähtien, että jalkapallon joukkuetoiminta on tauolla, kunnes sitä voidaan turvallisesti jatkaa. Ammattilaisten osalta pienryhmäharjoittelu aloitettiin ensimmäisenä erittäin tarkoilla spekseillä, ja siihen suuntaan ollaan menossa johdetusti muidenkin kuin ammattilaisten osalta, Casagrande toteaa.

Lue myös:

Ilves leikkaa pelaajien palkkoja jopa puolella

Jalkapalloon tulossa väliaikainen sääntömuutos: mahdolliset lisävaihdot helpottaisivat koronaviruksen aiheuttamaa otteluruuhkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat