Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valioliiga suunnittelee paluuta kesäkuun alkuun – maailman pelaajayhdistys pelkää huonon signaalin lähettämistä muulle yhteiskunnalle

Jalkapalloilijat ovat palaamassa eri maissa pienryhmäharjoituksiin.

jalkapallo
Wembley stadion
Valioliiga suunnittelee, että otteluja voitaisiin pelata suljettujen ovien takana kesäkuun alusta lähtien.Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliigan seurat kokoontuvat tulevana perjantaina neuvottelemaan tämän kauden jatkosta. Valioliigan tavoitteena on palata pelikentille kesäkuun alussa suljettujen ovien takana.

Liiga on saanut nopealle paluulle myös poliittista tukea Britannian urheiluministeri Oliver Dowdenilta.

Britanniassa ei keskustella tällä hetkellä pelkästään Valioliigan kohtalosta, sillä maan poliittinen johto käy tällä viikolla neuvotteluja Britannien muidenkin urheilulajien kanssa siitä, kuinka kautta voitaisiin jatkaa turvallisesti pikaisellakin aikataululla.

Valioliiga haluaa, että kausi aloitetaan suljettujen ovien takana kesäkuun alusta lähtien, jotta kausi voidaan päättää heinäkuun lopussa.

Pelaajat aloittavat harjoittelun hiljalleen

Valioliigaseuroissa suunnitellaan jo pienryhmäharjoittelua, sillä esimerkiksi Arsenal, West Ham, Brighton ja Tottenham ovat avanneet harjoituskeskuksensa pelaajilleen.

Jokainen seura on asettanut omat ehtonsa pelaajien määrälle harjoittelukeskuksissa. Esimerkiksi Arsenal sallii viisi pelaajaa, kun taas West Ham ja Tottenham sallivat vain yhden pelaajan kerrallaan harjoittelupaikalle.

Jalkapalloilijat ovat palaamassa myös muissa maissa pienryhmä- tai joukkueharjoituksiin. Esimerkiksi Italian Serie A:ssa pelaajat voivat harjoitella omatoimisesti 4. toukokuuta lähtien ja Saksan Bundesliigassa pelaajat ovat jo aloittaneet harjoittelun.

Myös Palloliitto suunnittelee antavansa ensi viikolla uuden ohjeistuksen pienryhmäharjoittelusta, jos koronaviruksen kokoontumisrajoituksia höllennetään.

Huono signaali muille?

Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole suhtautuneet jalkapallon paluulle myönteisesti. Jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistys Fifpro onkin huolissaan siitä, että kauden jatkaminen lähettäisi huonon signaalin muulle yhteiskunnalle.

– Lähetämmekö oikean viestin yhteiskunnalle ja kannustammeko turvallista paluuta normaaliin elämään? Vai lähetämmekö huonon signaalin siitä, että jalkapallolla olisi erilaiset säännöt muuhun maailmaan verrattuna, pelaajayhdistyksen pääsihteeri Jonas Baer-Hoffman pohti BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Esimerkiksi Valioliigalla on kuitenkin kova tahtotila päättää kautensa. Jos kautta ei viedä loppuun, voisi sarja joutua pulittamaan tv-sopimuksen rikkoutumisesta tv-yhtiöille noin 865 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Euroopan jalkapalloliitto avasi kukkaroaan: Palloliitto saa yli neljän miljoonan euron koronapaketin

Palloliitto valmistelee uutta ohjeistusta: jalkapallon pienryhmäharjoittelu voidaan aloittaa jo ensi viikolla, jos koronarajoituksia höllennetään

Ilves leikkaa pelaajien palkkoja jopa puolella

Jalkapalloon tulossa väliaikainen sääntömuutos: mahdolliset lisävaihdot helpottaisivat koronaviruksen aiheuttamaa otteluruuhkaa

Lähteet: BBC, Sky Sports, The Guardian

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat