1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. olympialaiset

Tokion olympiapomo varoittaa kisojen peruuntumisella kokonaan – siirtäminen ei ole enää vaihtoehto

Olympialaisten siirtäminen vuoteen 2022 ole vaihtoehto järjestäjien mukaan vaihtoehto.

Tokion olympialaiset oli tarkoitus järjestää tänä vuonna. Kuva: AOP

Tokion olympialaiset peruuntuvat järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Yoshiro Morin mukaan kokonaan, mikäli koronaviruspandemia jyllää vielä ensi vuonna.

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää tulevana keväänä, mutta ne siirrettiin ensi vuodelle koronavirustilanteen takia. Olympialaisten on määrä alkaa 23. heinäkuuta 2021.

Mori kertoi japanilaiselle Nikkan Sports -lehdelle, ettei olympialaisten siirto vuoteen 2022 ole vaihtoehto.

Japanin lääketieteellisen yhdistyksen JMA:n puheenjohtaja Yoshitake Yokokura varoitti, että olympialaisten järjestäminen ensi vuonna on hyvin vaikeaa, mikäli koronavirusrokotetta ei ole saatu käyttöön.

Mori sanoi myös, että Tokion olympiajärjestäjät pohtivat olympialaisten ja paralympialaisten avajais- ja päätösseremonioiden yhdistämistä kulujen pienentämiseksi. Hyväksyntää asialle ei ole ainakaan vielä saatu.

Lue myös:

Urheilijoita painaa huoli elintärkeistä apurahoista, kun pandemia peruutti kesän kisakauden – Olympiakomitean pomolta rauhoittava viesti

Seitsenottelija joutui aloittamaan säästökuurin, kun kauden pääkisat peruttiin: "Pyritään säästämään tälle vuodelle myönnettyjä tukirahoja ensi vuodelle"