Svahnin menestykseen luotsannut valmentaja ei saa jatkaa Ruotsin hiihtoliitossa – leiritykset alkanevat vasta elokuussa

Maastohiihtomaajoukkueen valmentajat vaihtuvat joukolla Ruotsissa. 

Linn Svahn on yksi niistä nuorista hiihtäjistä, jota Johan Granath on valmentanut. Kuva: Getty Images

Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) tuorein lähtijä Ruotsin maastohiihtomaajoukkueesta on Johan Granath, joka on ollut nuorten hiihtäjien valmentajana Ruotsin hiihtoliitossa. Tuohon ryhmään kuului muun muassa sprintissä maailmancup-menestystä rohmunnut Linn Svahn.

– Olen viimeistä päivää töissä torstaina. Tuntuu haikealta, sillä olen tehnyt Ruotsin hiihtoliitolle töitä seitsemän vuotta, ilman jatkosopimusta jäänyt Granath kommentoi.

Granath sanoi, ettei hän sulje ovia takanaan. Hän myös vakuutti, ettei ole katkera, vaikka liitto ei kysynyt hänen peräänsä.

– Se oli oikeastaan heidän päätöksensä, Granath sanoi.

Ruotsin hiihtomaajoukkueen ovat jättäneet myös miesten valmentajat Mattias Nilsson ja Fredrik Uusitalo.

Aiemmin Granath oli Ruotsin naisten sprinttivalmentaja. Hän valmentaa myös Maja Dahlqvistia, Hanna Falkia ja Moa Molander Kristiansenia. Viime talvena Granath johti nuorten MM-joukkuetta, joka ylsi alle 23-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden laduilla historiallisesti yhdeksään mitaliin.

Toukokuun leiri peruttiin

Ruotsin maajoukkueen johtaja Daniel Fåhraeusin mukaan on mahdollista, että joukkueen ensimmäinen yhteinen leiri pidetään vasta elokuussa. Joukkueen oli tarkoitus pitää leireillä jo toukokuussa Norjan Sognefjellissä, mutta se peruttiin.

– Pidämme yhä avoinna kesäkuun leiriä, jonka olemme varanneet, mutta on todennäköistä, etteivät leirit ala ennen elokuuta, Fåhraeus sanoi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

– En uskalla edes arvata, missä leirit pitäisi pitää, koska asiat muuttuvat niin nopeasti tällä hetkellä.

Fåhraeus kertoi SVT:lle, että joukkueella on ensi kaudeksi hieman tiukempi budjetti kuin aiemmin. Hänen mukaansa joukkueella pitää olla vaihtoehtoja toiminnalleen, jos koronatilanne muuttuu vielä vaikeammaksi.

Hiihtomaajoukkueen valmentajatilannetta Fåhraeusin mukaan työstetään tällä hetkellä teholla.

– Luulen, että olemme valmiita viimeistään toukokuun puolivälissä, ehkä aiemminkin, hän sanoi.

Lue myös: