München vahvisti isännöivänsä EM-jalkapalloa myös ensi vuonna – monen kisakaupungin yllä leijailee kysymysmerkkejä

Uefa vaatii kisakaupungeilta vahvistuksen ensi vuoden turnauksen järjestämisestä kuun loppuun mennessä.

jalkapallo
allianz arena
Tällä stadionilla pelataan kesällä 2021 EM-jalkapalloa.Getty Images

München on vahvistanut ensimmäisenä kaupunkina toimivansa jalkapallon EM-kisaisäntänä ensi vuodelle siirretyssä lopputurnauksessa. Saksan jalkapalloliitto kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Kaupungissa pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Saksan kolme alkulohkon ottelua sekä yksi pudotuspeli.

– Olemme todella iloisia, että pystymme yhä isännöimään turnausta. Tämä on tärkeä signaali vaikeana aikana. Kunhan selviämme tästä kriisistä, tuomme ihmiset yhteen ympäri maailman ja toivotamme heidät tervetulleeksi Müncheniin, Saksan jalkapalloliiton presidentti Fritz Keller sanoi tiedotteessa.

Münchenin on tarkoitus isännöidä turnauksen F-lohkoa yhdessä Budapestin kanssa. Saksan lisäksi lohkossa pelaavat Ranska, Portugali ja yksi jatkokarsinnan voittajista.

Bayern Münchenin kotistadionina toimiva pyhättö avattiin vuonna 2005. Stadionilla pelattiin MM-kisojen avausottelu Saksan ja Costa Rican välillä vuonna 2006.

EM-lopputurnaus siirrettiin koronaviruspandemian vuoksi kesälle 2021. Turnaus on tarkoitus järjestää 12 eri maassa, mutta joidenkin isäntäkaupunkien yllä leijuu vielä kysymysmerkkejä. Kisaisäntien on ilmoitettava Euroopan jalkapalloliitto Uefalle huhtikuun loppuun mennessä, ovatko ne mukana kisojen järjestämisessä myös ensi vuonna.

Ainakin Rooman ja Bilbaon kyvystä järjestää kisat on oltu epäileväisiä, sillä koronavirus on riehunut pahimmin Euroopassa juuri Italiassa ja Espanjassa.

Epävarmuutta on ilmassa myös Kööpenhaminassa, jossa Suomen oli tarkoitus pelata alkulohkon ensimmäinen ottelu Tanskaa vastaan. Pyöräilyn Ranskan ympäriajo alkaa kesällä 2021 juuri Kööpenhaminasta, eikä kaupunki pysty välttämättä isännöimään molempia suurtapahtumia. Venäjän tietotoimisto Tass (siirryt toiseen palveluun) kertoi keskiviikkona, että neuvottelut EM-kisaisännyydestä ovat yhä käynnissä.

– Olen edelleen huolissani, voimmeko pelata Parkenilla. Juuri nyt tilanne on "fifty-fifty" sen suhteen, onnistummeko pelaamaan ottelut, Tanskan jalkapalloliitto DBU:n puheenjohtaja Jesper Möller sanoi viikko sitten Tanskan yleisradiolle.

Muut alkuperäiset isäntäkaupungit ovat Amsterdam, Baku, Bukarest, Dublin, Glasgow, Lontoo ja Pietari.

Lue myös:

Huuhkajien toinen kisaisäntä epäröi – Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja on yhä huolissaan siitä, voiko Parkenilla pelata kesällä 2021: "Tilanne on nyt fifty-fifty"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat