Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kokenut valioliigajyrä Gary Neville täräyttää: "Emme edes keskustelisi paluusta, jos ihmiset asettaisivat terveyden oikeasti etusijalle"

Kahdeksan kertaa Valioliigan voittanut Gary Nevillen mielestä kauden jatkamisesta ei edes keskusteltaisi, jos terveys asetettaisiin oikeasti etusijalle.

jalkapallo
Gary Neville
Gary Neville on voittanut kahdeksan kertaa Valioliigan mestaruuden.AOP

Valioliigan seurat kokoontuvat perjantaina Britannian viranomaisten kanssa keskustelemaan vaihtoehdoista, joilla kautta voitaisiin mahdollisesti jatkaa mahdollisimman pian.

Kaikki eivät ole kuitenkaan suhtautuneet kauden jatkamisen suunnitelmiin myönteisesti. Esimerkiksi kansainvälisen pelaajayhdistyksen Fifpron pääsihteeri Jonas Baer-Hoffman on nostanut esiin, että kauden jatkaminen voisi antaa huonon signaalin yhteiskunnalle siitä, että jalkapallolla olisi erilaiset säännöt muuhun maailmaan verrattuna.

Nyt myös entinen Englannin maajoukkueen puolustaja Gary Neville on ottanut vahvasti kantaa Valioliigan suunnitelmiin jatkaa kautta edes suljettujen ovien takana.

Hän nostaa esiin, että kauden jatkaminen saattaa vaarantaa pelaajien ja henkilökunnan terveyden.

– Emme edes keskustelisi paluusta tällä hetkellä, jos ihmiset asettaisivat terveyden oikeasti etusijalle, kahdeksankertainen Valioliigan mestari sanoi Sky Sportsille. (siirryt toiseen palveluun)

– Mitä he aikovat tehdä, jos yksi henkilökunnan jäsen tai pelaaja joutuu tehohoitoon? Neville kysyy.

Valioliigalla on kuitenkin kova halu jatkaa kautta, sillä jos sarjaa ei pelata loppuun, voisivat seurat joutua pulittamaan tv-yhtiöille sopimuksen rikkomisesta noin 865 miljoonaa euroa.

Neville muistuttaakin, että päätös kauden perumisesta olisi voitu jo tehdä, jos taloudelliset menetykset eivät olisi niin suuria.

– Tässä on kyse valtavista taloudellisista menetyksistä. Se vaikuttaa siihen, millaisia riskejä ihmiset ovat valmiita asettamaan ihmishengelle, jotta jalkapallo voi palata, Neville täräytti.

Lue myös:

Jopa pelaajien peseytymiseen pitäisi puuttua – Italiassa kehiteltiin monimutkainen suunnitelma huippujalkapallon pelaamiselle, tässä ovat 47-sivuisen esityksen ydinkohdat

Fifan lääkäripomo jyrähti: jalkapalloa ei pitäisi pelata ennen syyskuuta – "Tilanne on dramaattisin, jossa olemme eläneet toisen maailmansodan jälkeen"

Ranskan jalkapallokausi on ohi: urheilutapahtumien järjestäminen kiellettiin syyskuuhun asti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat