1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestis

Kiekko-Espoo nousee kabinettipäätöksellä Mestikseen

FPS:n osalta Jääkiekkoliiton lisenssikomitealla ei ollut edellytyksiä tehdä päätöstä.

Kuva: AOP

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina, että Kiekko-Espoolle on myönnetty Mestis-lisenssi kaudelle 2020–21. Päätös tarkoittaa, että Kiekko-Espooo nousee Suomi-sarjasta Mestikseen.

Kotimainen jääkiekkokausi keskeytyi koronaviruksen takia. Jääkiekkoliitto tiedotti maaliskuun lopulla, että Suomi-sarjan välieriin selvinneet joukkueet voivat hakea Mestis-paikkaa lisenssimenettelyn kautta, koska sarja haluaa kasvattaa joukkuemääränsä 14 joukkueeseen. Suomi-sarjan neljästä välieräjoukkueesta FPS ja Kiekko-Espoo täyttivät Jääkiekkoliiton ehdot lisenssimenettelyyn.

FPS:n osalta Jääkiekkoliitto kertoi, että "lisenssikomitealla ei ollut edellytyksiä tehdä päätöksiä".

Yle Urheilu kertoi viime viikolla, että lisenssikomitea pyysi molemmilta seuroilta lisäselvityksiä hakemuksiin. FPS:n ongelmana oli kotihalli, josta puuttuu joustokaukalo.

Tällä viikolla kerrottiin, että Forssan jäähalliin hankitaan joustokaukalo, mutta Mestis-lisenssiä FPS ei ainakaan vielä saanut.

Lue myös:

Miljoonaluokan talousvaikeudet johtivat radikaaleihin muutoksiin – esimerkiksi Kiekko-Espoolle tarjoutui mahdollisuus nousta Mestikseen kabinetin kautta

Jääkiekkoliitto jätti mestaruudet ja sijoitukset jakamatta – sarjanousua tarjotaan niille joukkueille, joilla oli vielä mahdollisuus nousta