Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Kiekko-Espoo nousee kabinettipäätöksellä Mestikseen

FPS:n osalta Jääkiekkoliiton lisenssikomitealla ei ollut edellytyksiä tehdä päätöstä.

Mestis
Kiekko-Espoo lippu
AOP

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina, että Kiekko-Espoolle on myönnetty Mestis-lisenssi kaudelle 2020–21. Päätös tarkoittaa, että Kiekko-Espooo nousee Suomi-sarjasta Mestikseen.

Kotimainen jääkiekkokausi keskeytyi koronaviruksen takia. Jääkiekkoliitto tiedotti maaliskuun lopulla, että Suomi-sarjan välieriin selvinneet joukkueet voivat hakea Mestis-paikkaa lisenssimenettelyn kautta, koska sarja haluaa kasvattaa joukkuemääränsä 14 joukkueeseen. Suomi-sarjan neljästä välieräjoukkueesta FPS ja Kiekko-Espoo täyttivät Jääkiekkoliiton ehdot lisenssimenettelyyn.

FPS:n osalta Jääkiekkoliitto kertoi, että "lisenssikomitealla ei ollut edellytyksiä tehdä päätöksiä".

Yle Urheilu kertoi viime viikolla, että lisenssikomitea pyysi molemmilta seuroilta lisäselvityksiä hakemuksiin. FPS:n ongelmana oli kotihalli, josta puuttuu joustokaukalo.

Tällä viikolla kerrottiin, että Forssan jäähalliin hankitaan joustokaukalo, mutta Mestis-lisenssiä FPS ei ainakaan vielä saanut.

Lue myös:

Miljoonaluokan talousvaikeudet johtivat radikaaleihin muutoksiin – esimerkiksi Kiekko-Espoolle tarjoutui mahdollisuus nousta Mestikseen kabinetin kautta

Jääkiekkoliitto jätti mestaruudet ja sijoitukset jakamatta – sarjanousua tarjotaan niille joukkueille, joilla oli vielä mahdollisuus nousta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat