Suomalaiselle puolustajajärkäleelle NHL-sopimus – Markus Niemeläinen suuntaa Edmonton Oilersiin: "Kieltämättä makeat fiilikset"

Markus Niemeläinen pelasi päättyneen kauden Porin Ässissä.

NHL
Markus Niemeläinen
Markus Niemeläinen on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.Tomi Hänninen

Jääkiekkopuolustaja Markus Niemeläinen on tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen NHL-liigan Edmonton Oilersin kanssa, seura kertoi torstaina sivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Oilers varasi Niemeläisen kolmannella kierroksella (63. varaus) vuoden 2016 NHL-draftissa.

Niemeläinen, 21, pelasi päättyneen Liigakauden Porin Ässissä ja kirjasi 55 pelissä tehot 1+6. HPK:ta ja Tapparaa juniorivuosinaan edustanut 197-senttinen puolustaja pelasi kaksi edellistä kautta Liigaa HPK:ssa ja voitti Suomen mestaruuden viime keväänä hämeenlinnalaisten riveissä.

– Nyt on kieltämättä makeat fiilikset. Ässillä on iso rooli siinä, että pääsin tekemään NHL-sopimuksen. Sain täällä heti alusta lähtien paljon luottoa ja vastuuta ja kehityin Ässissä seuraavalle tasolle,Niemeläinen kommentoi Ässien verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan Niemeläisen sopimus takaa sen, että porilaisseuran pelaajaoikeudet säilyvät, mikä tämä palaa Eurooppaan.

– Me lähdemme siitä, että hän ei pelaa täällä ensi kaudella, Kerttula sanoi.

Juniorimaajoukkueurallaan Niemeläinen voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa 2015 ja -hopeaa 2016.

Lue myös:

SM-liigan vuoden tulokas teki NHL-sopimuksen: Matias Maccellille kolmen vuoden tulokaspahvi Arizonaan

Anton Lundell ja muut huippulupaukset odottavat tietoa NHL:n varaustilaisuuden kohtalosta – luvassa on jotain ennennäkemätöntä: "Olen yhtä pihalla kuin kaikki muutkin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat