Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sergio Agüero kertoo pelaajien pelkäävän kauden uudelleenkäynnistystä – Glenn Murray kyseenalaistaa ambulanssit harjoituksissa

Valioliigan seuroilla on kuitenkin kova tahtotila pelata jäljellä olevat 92 ottelua tyhjille katsomoillle.

Englannin Valioliiga
Sergio Aguero
Sergio Aguero kertoo suurin osa valioliigapelaajista pelkää kauden uudelleenkäynnistystä. Rex Features/AOP

Jalkapallon Englannin Valioliigan seurat kokoontuvat tänään perjantaina keskustelemaan siitä, miten kautta voidaan jatkaa mahdollisimman turvallisesti.

Valioliiga toivoo, että se voi aloittaa kautensa jo kuukauden päästä 8. kesäkuuta, mikä tarkoittaa, että pelaajien täytyisi aloittaa joukkueharjoittelu 18. toukokuuta alkaen.

Kauden jatkaminen koronapandemian keskellä on jakanut mielipiteitä. Manchester Cityn hyökkääjä Sergio Agüero kertoi Argentiinan televisiokanava El Chringuitolle pelaajien ajatuksista vallitsevaan tilanteeseen.

– Suurin osa pelaajista pelkää, sillä heillä on perhe, lapsia, vauvoja ja vanhempia. Olen itsekin peloissani, mutta olen lukkiutunut kotiin tyttöystäväni kanssa, enkä aio olla yhteydessä muihin ihmisiin, Agüero sanoi argentiinalaiskanavalle Sky Sportsin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Valioliiga keskeytettiin 13. maaliskuuta koronaviruksen vuoksi. Seuroilla on kuitenkin kova tahtotila pelata jäljellä olevat 92 ottelua tyhjille katsomoille.

Osa Valioliigan pelaajista on jo voinut palata seurojen harjoittelukeskuksiin. Ohjeistuksen mukaisesti heidän pitää saapua harjoittelupaikalle pelivarusteissa, mutta he eivät saa syödä tai käydä suihkussa yhteisissä tiloissa.

Pelaajien on myös käytettävä maskeja koko ajan.

Ambulansseja harjoituksiin

Brightonin hyökkääjä Glenn Murray sanoo ymmärtävänsä, miksi ihmiset haluavat epätoivoisestikin jatkaa jalkapallokautta. Hänen mukaansa sen on tapahduttava järkevästi ja oikeaan aikaan, jotta ihmiset pysyvät turvassa.

– Harjoittelukeskuksiin ja peleihin tulee ambulansseja. Onko oikein ottaa ne pois julkisesta terveydenhuollosta? En tiedä, hän sanoo.

Murray toteaa, että pelaajillakin on erilaisia tilanteita kotonaan. Esimerkiksi Murraylla on lapsia kotona, eikä hän haluaisi vaarantaa heidän terveyttään.

– Joillakin jalkapalloillijoilla on vastasyntyneitä lapsia, jotka saattavat olla alttiimpia sairaukselle. Jotkut myös asuvat iäkkäämpien vanhempien kanssa. Tähän tilanteeseen on todella vaikea suhtautua.

Iso-Britanniassa on todettu Worldometerin mukaan perjantaiaamuun mennessä yli 171 000 tartuntaa. 26 771 ihmistä on kuollut viruksen vuoksi.

Lue myös:

Kokenut valioliigajyrä Gary Neville täräyttää: "Emme edes keskustelisi paluusta, jos ihmiset asettaisivat terveyden oikeasti etusijalle"

Valioliiga suunnittelee paluuta kesäkuun alkuun – maailman pelaajayhdistys pelkää huonon signaalin lähettämistä muulle yhteiskunnalle

Valioliigassa erikoinen ehdotus kauden jatkamisesta – liigan tähtipelaaja pitää perumista väistämättömänä

Lähteet: BBC, Sky Sports, El Chringuitol, Worldometer

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat