Suora

  • Urheiluruutu
  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Valmentaja kritisoi suojatteja heidän painostaan – Ruotsin taitoluisteluliitto siirtää tutkintavastuun kohuvalmentajan seuralle: "He sulkevat silmänsä"

Äänitallenteella ollut luistelija ei yllättynyt, että maan taitoluisteluliitto ei aio tutkia asiaa.

taitoluistelu
Muodostelmaluistelu
Ruotsin taitoluisteluliitto ei ole tutkimassa tapausta, vaan jättää vastuun Dohanyn uudelle muodostelmaluisteluseuralle.Getty Images

Ruotsalaislehti Expressen (siirryt toiseen palveluun) kertoi viime sunnuntaina, kuinka menestynyt muodostelmaluisteluvalmentaja Andrea Dohany on kohdellut joitakin valmennettaviaan entisessä ruotsalaisseurassaan Team Surprisessa.

Expressen julkaisi äänitallenteen, jossa Dohany kritisoi luistelijaa hänen painonsa noususta, minkä vuoksi nauhoitteella ollut luistelija sairastui uudestaan syömishäiriöön.

Useat ruotsalaislehden haastattelemat luistelijat vahvistivat, että heitä on kiusattu muun muassa painon vuoksi.

Ruotsin taitoluisteluliitto ei kuitenkaan aio tutkia tapausta. Ruotsin taitoluisteluliiton Katarina Henriksson kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle keskustelleensa (siirryt toiseen palveluun) valmentajan ja muiden asianosaisten kanssa asiasta, jotta hän saisi kuvan tapahtumien kulusta.

Henriksson myös totesi, ettei äänitallenteessa ja artikkelissa ilmi tulleet asiat ovat erittäin vakavia, eikä niiitä saisi tapahtua.

Expressenin mukaan taitoluisteluliitto ei kuitenkaan aio jatkaa tapauksen tutkimista (siirryt toiseen palveluun), vaan jättää vastuun Dohanyn uudelle muodostelmaluisteluseuralle.

– Haluan korostaa, että suhtaudumme tähän erittäin vakavasti. On erittäin tärkeää, että urheiluympäristö on vaaraton ja turvallinen. On tärkeää muistaa, että kyseessä oleva äänitallenne on noin kolme vuotta vanha, sanoo Henriksson, joka painottaa, että seuralla on työnantajana vastuu valmentajastaan.

Äänitallenteella ollut luistelija on päätöksestä pettynyt, mutta ei yllättynyt.

– Tämä ei yllätä ollenkaan. Siksi kukaan ei ole ilmoittanut tästä aiemmin, sillä apua ei saa. He (liitto) sulkevat silmänsä asian suhteen, luistelija sanoo.

Dohanyn nykyisen seuran hallitus on pitänyt kokouksen tapaukseen liittyen. Seuran puheenjohtaja on vahvistanut SVT:lle, että hallitus luottaa valmentajaan ja hän saa jatkaa tehtävässään. Seura aikoo kuitenkin keskustella kohusta valmentajansa kanssa ja olla myös yhteydessä Ruotsin taitoluisteluliittoon.

Lue myös:

Haukkui lehmäksi ja kehotti laihduttamaan – Expressen sai haltuunsa äänitteen, joka paljastaa Ruotsin menestyneimmän muodostelmaluistelujoukkueen valmentajan rajun kielenkäytön

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja saa palata työhönsä – seura voidaan pahimmillaan erottaa liiton jäsenyydestä

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat