Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Huippupuolustaja Mikko Lehtonen lähtee sittenkin NHL:ään – siirron estänyt sopimus on purettu

Lehtonen oli viime kaudella KHL:n tehokkain puolustaja.

Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen
AOP

Jokereissa viime kaudella pelannut puolustaja Mikko Lehtonen siirtyy tulevaksi kaudeksi NHL:ään. Lehtosella oli voimassa oleva sopimus ensi kauden osalta Jokereiden kanssa, mutta se on purettu seuran tiedotteen mukaan yhteisymmärryksessä.

– Lehtonen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina ja oli meille todella tärkeä palanen viime kaudella. Olemme kiitollisia, että saimme nauttia hänen esityksistään vuoden verran Jokereissa ja toivotamme hänelle onnea uuteen haasteeseen NHL:ssä, jossa hänellä on kaikki edellytykset nousta tärkeäksi pelaajaksi joukkueelleen, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo seuran tiedotteessa.

26-vuotias Lehtonen viimeisteli 60 KHL-ottelussa pisteet 17+32=49. Koko liigan tehokkain puolustaja sanoo olevansa todella tyytyväinen viime kauteensa.

Lehtonen sanoo, että hän on todella tyytyväinen viime kauteensa.

– Kyse ei kuitenkaan ole yhden pelaajan työn tuloksesta, vaan oli paljon ihmisiä, kuten joukkue, valmentajat ja kaikki ympärillä olevat henkilöt, jotka auttoivat minua kauden aikana, Lehtonen kertoo.

Lehtonen voitti maailmanmestaruuden viime vuoden MM-kisoissa Bratislavassa. Lehtosen uusi NHL-seura ei ole vielä tiedossa.

Lue myös:

"Pystyisin pelaamaan NHL:ssä jo nyt" – Jokerien tähtipuolustaja Mikko Lehtonen dominoi ylivoimaisesti KHL:ssä, mutta sopimus estää lähdön ensi kaudeksi rapakon taakse

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat