Formula 1 -pomo Brawn asettaa toivonsa Itävallan gp:hen - "Kausi on monestakin syystä saatava käyntiin"

Spielbergin syrjäinen sijainti tukee heinäkuussa MM-sarjan avauskilpailun järjestämistä.

Formula 1 -kauden toivotaan alkavan heinäkuussa Itävallasta. Kuva: Getty Images

Ylenpalttiseen julkisuuteen tottunut rata-autoilun kuninkuusluokka formula 1 liikkuu koronakriisissä äärirajoilla. Kun kevät on ehtinyt toukokuun puolelle, kaudesta on koronapandemian takia takana kolme kokonaan peruttua MM-kilpailua ja seitsemän siirrettyä kisaa.

F1-karavaanin piti tänä viikonloppuna asettua Hollannin Zandvoortiin, jossa oli määrä ajaa kauden viides kilpailu. Nyt on selvää, että MM-sarja on pysähdyksissä ainakin kesäkuun loppuun saakka.

Formula 1 -toimijat asettavat toivonsa siihen, että kausi pääsisi alkamaan vihdoin heinäkuun alussa. Silloin kalenteriin on sijoitettu Itävallan gp, joka ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1970 Spielbergissä, jossa voittoa on kahtena viime vuonna juhlinut Red Bullin Max Verstappen.

Pitkän linjan F1-pomo Ross Brawn luottaa siihen, että yli puolitoista kuukautta jäissä ollut MM-sarja nytkähtää liikkeelle Itävallasta. Brawnin mielestä tapahtuman toteutumista tukee Spielbergin syrjäinen sijainti.

– On teettänyt töitä löytää kisaympäristö, jota pystymme hyvin valvomaan ja jossa pystymme takaamaan kaikkien turvallisuuden, Brawn kertoi AFP:n mukaan F1 Nation -podcastissa.

Henkilöstön ja kisakaluston siirtäminen Spielbergiin sujuu vaivattomasti, sillä 4,3 kilometrin mittaisen rata-alueen vieressä on lentokenttä. Kansainvälisten lentokenttien ruuhkia ei tarvitse pelätä.

– Kentälle voi lentää charter-koneella. Spielberg ei ole liian lähellä metropoleja, Brawn perusteli.

Kausi alkaisi tuplakilpailulla

Itävallan gp on tarkoitus ajaa kahdesti peräkkäisinä viikonloppuina 5:s ja 12. heinäkuuta, jotta MM-sarja kuroo kauden viivästymisestä johtunutta takamatkaa umpeen.

Spelbergissä ajettaisiin tyhjille katsomoille.

– Valitettavasti kisa käydään ilman formulafaneja, mikä on vahinko. Silti uskon, että pystymme tuomaan kilpailun katsojien ulottuville tv:n välityksellä ja muilla keinoilla, Brawn sanoi.

Vaikka yleisötulot jäävät Itävallan gp:stä haaveeksi, formula 1:lle on elintärkeää saada kausi liikkeelle tv-sopimusten takia.

– Kausi on monestakin syystä saatava käyntiin. Yksi niistä on tarjota jännitystä faneille, jotka kaikki ovat turhautuneita viivästyksistä, Brawn kertoi.

Lue myös: