Ampumahiihtotähti pyörsi päätöksensä – tiedottaja vahvistaa Yle Urheilulle: Wiererin ura jatkuu Pekingiin asti

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto ja kaksi MM-kultaa kotikisoista eivät sittenkään riittäneet italialaiselle ampumahiihtotähdelle, vaan Dorothea Wierer aikoo tähdätä vielä Pekingin olympiakisoihin asti.

Italialaisen ampumahiihtotähden Dorothea Wiererin ura onkin jatkumassa vielä ainakin Pekingin talvikisoihin asti. Kuva: Andrea Solero/AOP

Ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kahtena edellisenä vuotena voittanut Italian Dorothea Wierer väläytteli viime syksynä uransa päättyvän koti MM-kisoihin huipentuvan viime kauden jälkeen. Nyt Wierer on kuitenkin tullut toisiin ajatuksiin ja ura on jatkumassa ja ainakin vielä pari kautta eli Pekingin 2022 olympiakisoihin asti.

Ennen viime kauden alkua Wierer kertoi motivaationsa olleen kovilla kesän aikana. Huhtikuun alussa 30 vuotta täyttäneelle italialaistähdelle kausi oli kuitenkin täyspotti, sillä hän pääsi juhlimaan peräti kahta kultamitalia Anterselvan MM-kisoissa kotiyleisön edessä. Lisäksi hän nappasi jo toisen perättäisen kokonaiskilpailun voiton, kun kausi päättyi koronaviruspandemian takia ennenaikaisesti Kontiolahdella.

Mutta vaikka Wierer saavuttikin viime kaudella kaiken haluamansa, on motivaatiota silti löytynytkin lisää uran jatkolle. Italian ampumahiihtomaajoukkueen tiedottaja Andrea Facchinetti vahvistaa Yle Urheilulle, että italialaistähden ura näyttäisikin jatkuvan vielä Pekingin 2022 olympiakisoihin asti.

Wierer voitti maailmanmestaruudet normaalimatkalla ja takaa-ajossa. MM-hopeat tulivat yhteislähdöstä ja sekaviestistä.

Lue lisää: