Manchester Cityn tähti De Bruyne miettii tulevaisuuttaan, jos seuran europelipanna pysyy voimassa: "Kaksi vuotta olisi pitkä aika"

Manchester City on valittanut saamastaan kahden vuoden pelikiellosta europeleihin.

Englannin Valioliiga
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne.Getty Images

Manchester Cityn belgialaistähti Kevin De Bruyne kertoi belgialaislehti Het Laatste Nieuwsin haastattelussa miettivänsä tulevaisuuttaan, jos Cityn saama kahden vuoden pelikielto europeleissä pysyy voimassa. Asiasta kirjoitti muun muassa brittilehti Guardian. (siirryt toiseen palveluun)

Euroopan jalkapalloliitto Uefa langetti Citylle kahden vuoden pelikiellon eurokentille helmikuussa. Syynä olivat seuran taloudellisia reilun pelin sääntöjä koskevat vakavat rikkeet. Euroopan jalkapalloliiton päätöksen mukaan seura toimitti vuosina 2012-2016 Uefalle väärää tietoa sponsorituloistaan ja kannattavuusluvuistaan.

Seura on valittanut tuomiosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin. Asian käsittely on kesken, mutta Cityn avainpelaajien ratkaisuista tuomion pysyessä voimassa on keskusteltu paljon. De Bruyne sanoi luottavansa Cityn vakuutukseen, että seura ei ole tehnyt mitään väärää.

– Minä vain odotan. Seura valittaa ja he ovat lähes sataprosenttisen varmoja, että ovat oikeassa. Päätöksen jälkeen katson tilannetta. Kaksi vuotta olisi pitkä aika, mutta jos tuomio muuttuisi yhteen vuoteen, voisin jäädä, De Bruyne pohti.

Jos pelikieltoa ei oteta huomioon, belgialaisella ei ole mitään syytä lähteä Manchesterista.

– Pelaan yhdessä maailman parhaista joukkueista ja pelaan Englannissa, jossa mielestäni on kovin kilpailu.

Valioliiga on tauolla koronaviruksen vuoksi. De Bruyne on varma, että kausi pelataan loppuun.

– Luulen, että voimme päästä harjoittelemaan parin viikon sisällä. Hallitus haluaa aloittaa jalkapallon mahdollisimman pian, jotta ihmisillä olisi jotain. Uskon, että ottelut pelataan ilman katsojia.

– Taloudellinen puoli on liian tärkeä. Jos kautta ei pelata loppuun, siitä tulee isoja ongelmia.

Lue myös:

Manchester Cityn saama kilpailukielto on jalkapallotutkijan mukaan kaivattu signaali suurseuroille, ettei sääntöjä saa rikkoa: "On mahdollista, että he joutuisivat lähtemään Valioliigasta"

Naamioituja sponsorituloja ja epäselvää palkanmaksua – näin jalkapallon Mestarien liigasta suljettu suurseura Manchester City harjoitti talousdopingia

Mitä Uefan City-päätöksestä seuraa? Guardiolan motivaatio koetuksella, Valioliigan viitonen voi päästä Mestarien liigaan

Manchester City suljetaan Mestarien liigasta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi – seura aikoo valittaa urheilun vetoomustuomioistuimeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat