Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Valioliiga hankkii seuroille kymmenien tuhansien arvoisia testauslaitteita, joihin terveydenhuollolla ei ole varaa: "Vaikea hyväksyä"

Chelsean valmentaja Frank Lampard ei ymmärrä, miten Valioliigan jalkapalloilijat voitaisiin testata ennen terveydenhuollon ammattilaisia.

Englannin Valioliiga
Frank Lampard kentän laidalla.
Frank Lampard aloitti Chelsean valmentajana viime kesänä.EPA

Valioliigaseura Chelsean valmentaja Frank Lampard ei hyväksy asennetta, jonka mukaan liigaa ollaan käynnistämässä uudelleen lähes keinolla millä tahansa. Lampard karsastaa ennen muuta sitä, että pelaajille järjestettäisiin etuoikeus virustesteihin otteluiden jatkamiseksi.

Lampard laskee virustilanteen lisäksi kolmen muun asian uhkaavan liigan jatkoa. Joidenkin pelaajien sopimukset päättyvät kesäkuuhun, pelaajien ja seuran henkilökunnan terveys täytyy varmistaa koronapandemian keskellä, ja kattava pelaajien virustestaus täytyy järjestää tyylikkäästi.

– On oikein, että testaamme henkilökunnastamme ainakin 70-80 ihmistä ennen kuin ryhdymme edes harjoittelemaan yhdessä, ja testejä täytyy jatkaa säännöllisesti, mutta jalkapallon täytyy tyytyä asemaansa tässä tilanteessa, Lampard pohti asiaa Guardianin siteeraamassa BT Sportin tv-haastattelussa.

– Minun on vaikea hyväksyä, ja varmaan myös kaikkien muidenkin, että emme ensimmäiseksi varmistaisi eturintamassa virusta torjuvien ihmisten testit.

Jalkapalloilijoiden testaus nostettiin tikun nokkaan, kun Guardian (siirryt toiseen palveluun) kertoi Valioliigan hankkivan seurojen käyttöön 41 000 euron arvoisia testauslaitteita, joihin maan terveydenhuollossa ei juuri ole varaa.

Terveys täytyy turvata

Lampard, 41, uskoo, että Valioliigan uudelleenkäynnistys piristäisi koko yhteiskuntaa. Hänen mielestään se täytyy silti toteuttaa pelaajien terveyttä vaarantamatta.

– Pelaajien ja seurojen muun henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat valtavan tärkeitä asioita, Lampard korosti.

– Pelaamme kontaktilajia, ja kaikki odottavat otteluita, mutta suuri kysymys on järjestää se ilman pelaajille aiheutuvaa terveysriskiä.

Liigajohto ja seurajohtajat ovat käsitelleet erilaisia vaihtoehtoja sarjan jatkamiseksi, mutta Lampardin mielestä terveysuhan varalle ei ole tehty riittävän yksityiskohtaisia suunnitelmia.

– Meidän täytyy keskustella näistä kysymyksistä myös pelaajien ja valmentajien kesken, Lampard jatkoi.

Valioliigaa on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta. Keskeytetyssä liigassa neljäntenä olevalla Chelsealla on pelaajia, joiden sopimukset päättyvät toukokuun loppuun. Heitä ovat muun muassa Willian ja Olivier Giroud.

– Tämä asia täytyy tietenkin selvittää ennen kuin voimme jatkaa kautta, Lampard totesi.

Worldometerin mukaan Britannian 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu sunnuntaihin mennessä yli 182 000 koronatartuntaa. Viruksen uhreja oli 28 131.

Lue myös:

Fifa-pomolta ehdotus koronaviruspandemian sekoittamaan jalkapallokalenteriin: kaikki Euroopan maat voisivat siirtyä pelaamaan kauden kalenterivuoden mukaan

Espanjan pääministeri jättää päätäntävallan jalkapallokauden jatkumisesta lajipomoille

Manchester Cityn tähti De Bruyne miettii tulevaisuuttaan, jos seuran europelipanna pysyy voimassa: "Kaksi vuotta olisi pitkä aika"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat