1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. yleisurheilu

Seivästähdet Duplantis ja Lavillenie ylittivät viiden metrin korkeudessa olleen riman takapihoillaan 36 kertaa puolessa tunnissa – ranskalainen ei lähtenyt enää uusintaan

Seiväshypyn supertähdet kohtasivat toisena omilla pihoillaan. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA näytti tapahtuman somekanavillaan

Armand Duplantis. (Arkistokuva) Kuva: Getty Images

Seiväshypyn supertähdet Armand Duplantis ja Renaud Lavillenie päätyivät tasatulokseen mielenkiintoisessa korona-ajan kilpailussa, vaikka loppuratkaisu herättikin pientä erimielisyyttä.

Ruotsalainen Duplantis, ranskalainen Lavillenie ja yhdysvaltalainen Sam Kendricks hyppäsivät kaikki samanaikaisesti omilla pihoillaan, Duplantis Lafayettessa, Louisanassa, Lavillenie Clermont-Ferrandissa ja Kendricks Oxfordissa, Missisippissä.

Kilpailun formaatti oli sellainen, että kolmikko ylitti viiden metrin korkeudessa olleen riman niin monta kertaa kuin ehtivät puolen tunnin aikana. Puolen tunnin aika oli jaettu kahteen 15 minuutin jaksoon, joiden välissä oli tauko.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA näytti tapahtuman somekanavillaan. Kuvissa näkyivät kaikki hyppääjät omilla hyppypaikoillaan.

Duplantis ja Lavillenie ylittivät molemmat riman 36 kertaa. Kendricks teki 26 ylitystä. Tapahtuman juontaja ehdotti kolmen minuutin lisäaikaa voiton ratkaisemiseksi. Lavillenie ei halunnut enää hypätä, joten kilpailu päättyi periaatteessa tasapeliin. Duplantis kävi kuitenkin ylittämässä riman vielä kerran.

Katso koko tapahtuma World Athleticsin twiitistä.

Lue myös:

Oslossa järjestetään korona-ajan yleisurheiluilta – Lavillenie haastaa Duplantisin kotipuutarhastaan