Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kinnusen lonkkavaiva operoitiin – Tokion olympialaiset 2021 yhä tavoitteena

Alustavan arvion mukaan kävelijä Jarkko Kinnunen voi aloittaa täysipainoisen Tokion olympiakesään 2021 tähtäävän harjoittelun syyskuussa.

yleisurheilu
Jarkko Kinnunen
Jarkko Kinnunen

Kävelijä Jarkko Kinnusen harjoittelua kiusannut lonkkavaiva hoidettiin maanantaina tähystysoperaatiolla Turussa.

– En halua yhtään kiirehtiä kuntoutusta. Haluan lonkan hyvin kuntoon. Tässä on nyt siihen aikaa koronaepidemian luoman tilanteen takia, Kinnunen viittasi olympiakisojen siirtymiseen ensi vuodelle.

Lonkkavaiva on kiusannut Kinnusta viime vuoden keväästä lähtien.

– Oikeaan jalkaan alkoi pitkillä lenkeillä tulla kramppeja. Magneettikuvista ei löytynyt selittävää syytä ja sain tihennetyllä lihashuollolla tehtyä ihan hyviäkin harjoitusjaksoja, Kinnunen muistelee.

Syksyllä Dohan MM-kisojen helteisellä 50 kilometrillä Kinnunen sinnitteli lonkkavaivojen kiusaamana maaliin ja oli 20:s.

– MM-kisojen jälkeen oli ylimenokausi, mutta aika nopeasti huomasin kun harjoituskausi alkoi, ettei kaikki ole kunnossa. Yritettiin mennä kuntoutuksella vielä senkin jälkeen, kun varjoainekuvauksissa näkyi löydöksiä. Kun sitten näytti, ettei homma etene ja koronakriisi muokkasi kisakalenteria, päätettiin hoitaa vaiva lonkan puhdistuksella, joka meni suunnitellusti, Kinnunen sanoo.

Jalasjärven Jalasta edustava Kinnunen, 36, on kilpailut EM-, MM- tai olympiakisoissa yhteensä 14 kertaa. Kesän 2021 Tokion olympialaiset olisivat Kinnusen uralla jo neljännet.

– Nyt on täysi fokus kuntoutuksessa ja sitten Tokion olympialaisissa. Olen tosi motivoitunut, Kinnunen sanoo.

Lähteet: SUL

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat