Hyppää sisältöön

Liikunta ja urheilu saivat mieluisan signaalin – "Ilman tukea ei ole taloudellisesti kestävää aloittaa pesäpallossa ja jalkapallossa laajamittaisesti sarjoja"

Superpesis ja Jalkapalloliigat tarvitsevat lisää taloudellista tukea.

Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen piti hallituksen maanantaina tekemään kokoontumisrajoituksen nostamista 50 henkilöön kesäkuun alusta alkaen positiivisena signaalina urheilulle.

– Valtioneuvosto on hakenut selvästi vastuullista tapaa löyhentää rajoituksia ja vihdoin avata liikunnan ja harrastamisen mahdollisuus. Tulkinnan varaa jää siitä, mitä se tarkoittaa urheilukilpailuiden ja -sarjojen käynnistämisille erityisjärjestelyin.

Salosen mukaan nyt saatiin selkeät suuntaviivat niin seuroille kuin myös lapsille ja nuorille siitä, miten liikuntaa ja urheilua voi alkaa taas harrastaa. Kunnissa sisäliikuntatiloja saa alkaa avata 1. päivä kesäkuuta alkaen.

– Ulkoliikuntapaikoilla ja ulkona alle kymmenen hengen porukoille saadaan toiminta jo näillä ohjeistuksilla käyntiin. Kesäkuun alussa ryhmäkoko voi nousta jo sinne viiteenkymmeneen. Myös kilpasarjat pääsevät erityisjärjestelyin vauhtiin ensi kuun alusta lähtien. Liikunta ja urheilu saivat selkeän polun uudelleen käynnistämiselle.

Superpesikselle ja Jalkapalloliigoille pelaaminen kuitenkin ilman yleisöä jättää ison loven kirstunvartijalle.

– Ilman tukea ei ole taloudellisesti kestävää aloittaa vaikkapa pesäpallossa ja jalkapallossa laajamittaisesti sarjoja. Seurojen toiminta rakentuu kuitenkin isolta osin siihen, että yleisö on paikan päällä. Tämä on hankala yhtälö, jota ruvetaan nyt analysoimaan.

– Tämän hetken tukipaketti ministeriöltä kattaa vaikutukset toukokuun loppuun. Eli tässä joudutaan uutta lisätalousarviota tekemään myös liikunnan ja urheilun pelastamiseksi kesäkuulta eteenpäin. Toimintaa voi siis aloittaa kesäkuusta lähtien, mutta maksavaa yleisöä saa olla hyvin rajoitetusti, Salonen avaa ongelmavyyhtiä.

Tärkeän lisäbudjetin tuominen kuvioihin mukaan on koko lailla urheiluministeri Hanna Kososen käsissä.

OK:n toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan koronaviruspandemian keskellä pitää yhä mennä eteenpäin terveys edellä ja kaikkien toimia samalla vastuullisesti.

Lue myös: