Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

130 NHL-ottelua pelannut ruotsalaisvahti Jokereiden haaviin

Anders Lindbäck pelasi Torpedon maalilla viime kaudella 36 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 92,3.

KHL
Anders Lindbäck tojuu Torpedon maalilla.
Anders Lindbäck tojui viime kaudella Torpedon maalilla.AOP

Jääkiekon KHL-seura Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen maalivahti Anders Lindbäckin, 32, kanssa. Ruotsalaistorjuja edusti viime kaudella KHL:ssä Torpedo Nizhni Novgorodia. Ennen paluutaan Eurooppaan Lindbäck pelasi kahdeksan kautta Pohjois-Amerikassa ja sai vyölleen 130 NHL-ottelua.

– Lindbäckin nimi on ollut esillä useampana vuotena, kun olemme kartoittaneet maalivahteja Jokereihin. Olemme seuranneet häntä pitkään ja on hienoa saada hänet vihdoin riveihimme. Hän on isokokoinen mutta silti hyvin liikkuva maalivahti, joka pelasi hyvän viime kauden KHL:ssä, Jokereiden GM Jari Kurri selvitti tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Lindbäck pelasi Torpedon maalilla viime kaudella 36 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,39. Kausi oli Lindbäckille ensimmäinen KHL:ssä.

199-senttiselle Lindbäckille Suomi on tuttu maa.

– Moni asia sai Jokerit tuntumaan minulle ja perheelleni täydelliseltä valinnalta. Ensinnäkin Helsinki on lähellä kotiamme, kun odotamme toisen tyttäremme syntymää heinäkuussa. Viihdyimme Suomessa erittäin hyvin jo NHL:n työsulun aikana (kaudella 2012–13), kun pelasin Ilveksessä, Lindbäck kertoi.

– Ihailin viime kaudella suuresti tyyliä, jolla Jokerit pelasi, ja olen varma, että meillä on kasassa äärimmäisen vahva joukkue myös tulevalla kaudella. Olen todella iloinen saamastani mahdollisuudesta, maalivahti jatkaa.

Ruotsalaisvahti pelasi toissa kauden Sveitsin liigan Davosissa ja esiintyi sitä ennen kahdeksalla kaudella Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä hänen seuransa olivat Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres ja Arizona Coyotes. Pelejä liigassa kertyi kaikkiaan 130.

Lue myös:

Heikentynyt rupla on ajanut KHL-seurat kurimukseen – Jari Kurri vakuuttaa Jokerien talouden olevan kunnossa

KHL-kaukaloiden ykköspakki Mikko Lehtonen lähtee NHL:ään kirkas tavoite mielessään – "Ei tässä ole muuten mitään järkeä mihinkään lähteä"

Hurjan kauden pelannut maailmanmestari Mikko Lehtonen siirtyy Toronto Maple Leafsiin

Lähteet: Jokereiden tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat