1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ringette

Pasi Kataja palaa ringettemaajoukkueen ruoriin

Vuodesta 2004 lähtien Suomi on voittanut kaikki ringeten maailmanmestaruudet aikuisten tasolla.

Kuva: AOP

Pasi Kataja, 51, on valittu ringeten maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Sopimus on 2+2-vuotinen. Kataja on toiminut ringeten maajoukkueen valmentajana aikaisemmin kausina 2003–2006 sekä nuorten maajoukkueen päävalmentajana kausina 1999–2002.

– Palaan pienen valmennustauon jälkeen mukaan erittäin motivoituneena. Oma elämäntilanne mahdollistaa nyt valmentamiseen keskittymisen tällä hetkellä, Kataja kommentoi tiedotteessa.

Kataja tuntee ringeten pelaaja-aineksen hyvin. Hän tulee jatkamaan Suomen hyväksi havaittua valmennuslinjaa. Viime vuosina hän on ollut mukana Turun ykkössarjajoukkueen valmennuksessa.

– Aion tuoda ryhmän valmennukseen turvallisen, motivoivan ja rennon harjoitus- sekä kilpailuympäristön, millä mahdollistetaan valmiudet ja tuki pelaajien monipuoliselle kehittymiselle. Pyritään rakentamaan sitä sitoutuneisuutta, luottamusta sekä joukkue- ja ryhmähenkeä mikä mahdollistaa menestymisen myös tulevaisuudessa.

Muutaman asian Kataja kokee muuttuneen lajissa viimeisten vuosien aikana.

– Pelitilannenopeus on korostunut, sekä tähän liittyen pelaajien henkilökohtaiset taidot (luistelunopeus, yksilötaidot) ovat kehittyneet. Myös pienet sääntömuutokset ovat tuoneet lajiin oman mausteensa.

Kataja astuu Timo Himbergin saappaisiin. Himberg toimi maajoukkueen päävalmentajana maaliskuusta 2011 lähtien.

Vuodesta 2004 lähtien Suomi on voittanut kaikki ringeten maailmanmestaruudet aikuisten tasolla, yhteensä seitsemän kappaletta. Kaiken kaikkiaan Suomella on mestaruuksia yhdeksän. Ringeten vuoden 2021 MM-kisat järjestetään Suomessa.

Lue myös:

Suomen ringettelegendan uskomaton ura päättyi kuin seinään: “Oli vähän sellainen olo kuin minut olisi juuri jätetty”

Liitto jakoi ringeten SM-mitalit