Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Palloliitto ohjeisti seuroja pienryhmäharjoitteluun: "Palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin"

Nyt Palloliiton antamat ohjeistukset ovat voimassa 13. toukokuuta saakka.

Kotimaan jalkapallo
Jalkapallo kuvituskuva
Kuvituskuva.Tomi Hänninen/ Yle

Palloliitto päivitti tiistaina ohjeistuksiaan jalkapalloseurojen ja -joukkueiden harjoitteluun vallitsevassa koronavirustilanteessa. Seuroilla on mahdollisuus aloittaa rajoitettu pienryhmäharjoittelu, mutta lähikontakteja on vältettävä.

Palloliitto korostaa, että koronavirusepidemia ei ole ohi. Niinpä ohjeistuksissa painotetaan muun muassa etäisyyden pitämistä vähintään kahdessa metrissä ja sitä, että "harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin".

– Pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin, ohjeissa todetaan.

Mukana ovat tietysti myös muistutukset käsien pesusta, sylkemisen välttelystä, yskimisestä hihaan ja pukuhuoneiden käyttämättä jättämisestä.

Palloliitto kertoo seuraavansa viranomaisohjeita tarkasti ja ohjeistusta päivitetään jatkossakin. Nyt annetut ohjeistukset koskevat toukokuun 5.–13. päiviä.

– Haasteena on, että viranomaisten ohjeet ja suositukset eivät anna yksiselitteistä selkänojaa pienryhmäharjoittelulle, sillä varmistettua tietoa joistakin keskeisistä asioista kuten esimerkiksi viruksen tartuttavuudesta ulkona on toistaiseksi liian vähän, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen sanoo.

– Maksimissaan kymmenen hengen kokoontumiset ovat jo nyt sallittuja ja ulkoliikuntapaikkoja voidaan aluehallintoviranomaisten mukaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitteluun. Viranomaisten ohjeista huolimatta on hyvin vaikeaa antaa 100-prosenttisella varmuudella infektion tartuttamista estäviä ohjeita pienryhmäharjoitteluun.

Tihinen korostaa, että kenenkään ei tule tuntea "painetta palata harjoituksiin".

– Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta.

Lue myös:

Urheiluministeri Hanna Kosonen: yleisöä saa päästää urheilutapahtumiin kesäkuun alusta alkaen – "Yleisötapahtumissa voi olla paikalla enemmän kuin 50 ihmistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat