Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Serie A:n seurat käynnistelevät harjoituskeskuksiaan

Juventuksen harjoitukset alkoivat ilman karanteeniin joutunutta Cristiano Ronaldoa.

jalkapallo
Cristiano Ronaldo lähikuvassa.
Cristiano Ronaldo odottelee karanteenissa hänelle tehdyn virustestin tuloksia.Getty Images

Juventuksen pelaajat aloittivat tiistaina harjoittelun joukkueen urheilukeskuksessa henkilökohtaisin harjoituksin. Joukosta puuttui portugalilainen tähtipelaaja Cristiano Ronaldo, joka on eristetty kahden viikon karanteeniin.

Serie A -seurat käynnistelivät toimintaansa Italian sisäministeriön sunnuntain linjauksen turvin. Ohjeistuksen mukaan seurojen harjoituskeskuksissa voidaan "aloittaa henkilökohtainen harjoittelu porrastamalla urheilijoiden harjoitusvuorot viranomaismääräysten mukaisesti".

– Jotkut Juventuksen pelaajat ovat aloittaneet harjoittelun Continassa-keskuksessa käytyään edellispäivänä virustesteissä ja terveystarkastuksessa. Pelaajat alkavat kuntouttaa itseään kilpailuvalmiuteen, Juventus ilmoitti ensimmäisen harjoituspäivän jälkeen.

Juventus pelasi 8. maaliskuun Inter Milania vastaan yleisöltä suljetun ottelun. Sen jälkeen koronaviruspandemia keskeytti sarjan.

Joukkueen tähtipelaaja Ronaldo on viettänyt viime viikot kotisaarellaan Madeiralla. Maanantaina hän palasi Italiaan yksityiskoneellaan.

Karanteenissa Ronaldo odottelee hänelle tehdyn virustestin tuloksia.

Jatko ratkeaa toukokuun puolivälissä

Sisäministeriön sunnuntainen ilmoitus avasi harjoituskeskukset kaksi viikkoa ennen aiempaa aikataulua. Pääsarja pyritään edelleen pelaamaan loppuun kesäkuukausina.

Liigaseuroista Sassuolo ja Lecce avasivat harjoituskeskuksensa jo maanantaina. Atalanta, Bologna ja Udinese käynnistelivät toimintaansa Juventuksen tapaan tiistaina.

Urheiluministeri Vincenzo Spadafora muistutti alkuviikosta, että harjoittelun ryhmissä voi aloittaa vasta 18. toukokuuta. Hän arvioi, että kauden jatkosta voidaan päättää aikaisintaan kuun puolivälissä.

– Toivon, että jalkapallosarjat voidaan käynnistää uudelleen, mutta hallitus tekee ratkaisevat päätökset, Spadafora sanoi tiistaina Corriere della Sera -lehden haastattelussa.

– En vastusta kauden jatkamista, mutta asiaa täytyy arvioida joukkueiden henkilökunnan terveyden näkökulmasta.

Italian jalkapalloliitto ja viranomaiset keskustelevat torstaina varotoimista, joiden mukaan yhteisharjoitukset aloitetaan.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on pyytänyt jäsenmaita ilmoittamaan 25. toukokuuta mennessä, jatketaanko maiden sarjoja ja missä muodossa.

Italian 60 miljoonan asukkaan väestössä oli keskiviikkoaamuun mennessä rekisteröity yli 213 000 koronatartuntaa. Viruksen uhriluku on Worldometerin mukaan 29 315.

Lue myös:

Reuters: Bundesliigan kausi jatkunee jo ensi viikolla

Brittifutaajien yhdistys ehdottaa lyhennettyä peliaikaa poikkeusolojen ajaksi

Valioliigalääkärit jakautuivat kolmeen leiriin

Juventuksen Ronaldo on palannut Italiaan, joukkueharjoitusten määrä alkaa kahden viikon päästä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat