1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Veikkausliiga käynnistyy heinäkuun alussa – tavoite pelata samoin kuin viime vuonna

Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta. Kausi kestää heinäkuusta marraskuuhun.

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan hallitseva mestari. Kuva: Juha Tamminen / AOP

Jalkapallon Veikkausliigan kausi alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Kausi jatkuu heinäkuusta marraskuuhun. Kauden on määrä päättyä lauantaina 21. marraskuuta.

Alun perin kausi oli tarkoitus aloittaa 11. huhtikuuta, mutta koronaviruspandemia siirsi kauden alkua.

Veikkausliigan tavoite on pelata alkava kausi samoin kuin viime vuonna. Ensin pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Tämän jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen yksinkertaisiin jatkosarjoihin. Jokaisen joukkueen on määrä pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja viisi ottelua jatkosarjassa.

Viime kaudella käyttöön otettuun uuteen sarjajärjestelmään sisältyvää lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata kaudella 2020. Tämä muutos on tilapäinen ja koskee vain tätä poikkeustilannetta.

Mikäli pandemiatilanne syksyllä muuttuu, kausi voidaan pelata myös kaksinkertaisena sarjana ilman jatkosarjoja. Palloliitto tekee lopullisen päätöksen Veikkausliigan sarjajärjestelmää koskien.

– Nyt on saatu hyviä uutisia, kun rajoitustoimenpiteitä on alettu purkaa. Näillä näkymin joukkueet pääsevät aloittamaan täysipainoisen joukkueharjoittelun kesäkuun alussa ja kausi vihelletään käyntiin heinäkuussa. Halusimme pelaajille vähintään kolmen viikon täysipainoisen harjoittelujakson ennen kauden alkua, joten heinäkuun alku on meille varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoi tiedotteessa.

Marjamaa sanoo, että liiga käy jatkuvasti tiivistä keskustelua terveysviranomaisten kanssa varmistaakseen niin pelaajien kuin yleisönkin turvallisuuden kauden alkaessa. Koronatilanteen kehittymistä on seurattu tarkasti.

– Onhan näitä jo pidemmän aikaa mietitty, tehty erilaisia tarkennuksia ja pyritty valmistautumaan erilaisten selvitysten kanssa, Marjamaa jatkaa Yle Urheilulle.

Neljännesvälierävaiheeseen jäänyttä Suomen cupia pyritään jatkamaan jo ennen Veikkausliigan alkua. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoo, ettei Suomen cupin jatkumisesta ole vielä tehty päätöksiä, mutta ottelukalenteri laaditaan lähiaikoina.

– Tavoite on, että ennen Veikkausliigan alkua pelataan ehkä yksi tai kaksi kierrosta ja loput pelit kauden aikana. Tavoitteena on varmaan juhannuksen jälkeen aloittaa, Lahti kertoo Yle Urheilulle.

Päivitetty kello 16.06: Lisätty tieto Suomen cupin jatkumisesta ja Ari Lahden kommentit.

Lue myös:

Jalkapallon Kansallinen liiga käynnistyy 13. kesäkuuta, ylä- ja alaloppusarjat jäävät pois: "Jos joukkueessa on koronatartunta, peli siirretään varaviikonlopuille"

Urheiluministeri Hanna Kosonen: yleisöä saa päästää urheilutapahtumiin kesäkuun alusta alkaen – "Yleisötapahtumissa voi olla paikalla enemmän kuin 50 ihmistä"

Urheilijoilla on kova palo pelikentille, mutta terveyspuoli huolettaa: "Jos kausi päätetään aloittaa, on pelaajien kesken puhuttava, kuka ylipäätään uskaltaa pelata"