1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva odottaa lisäohjeita viranomaisilta: ”Se ei hirveästi auta, jos yleisömäärä pysyy alle 500:n”

Rovaniemen Palloseurassa noin viidennes liikevaihdosta tulee lipunmyynnistä.

Kuva: Juha Tamminen / AOP

Jalkapallon Veikkausliiga ilmoitti keskiviikkona, että kausi alkaa 1. heinäkuuta. Rovaniemellä uutinen otettiin ilolla vastaan.

– On se hieno juttu. Pahinta on ollut epätietoisuus siitä, milloin kausi alkaa. Vieläkin on muutamia kysymysmerkkejä ilmassa, mutta nyt meillä on tiedossa aloituspäivämäärä, RoPSin toimitusjohtaja Risto Niva sanoo.

Yksi auki oleva asia on otteluiden yleisömäärä. Vielä on epäselvää, saavatko seurat ottaa peleihin yli vai alle 500 katsojaa. RoPSin liikevaihdosta noin viidennes tulee lipunmyynnistä.

– Se ei hirveästi auta, jos yleisömäärä pysyy alle 500:n. Kausikorttejakin on myyty yli neljä kertaa enemmän kuin mitä voidaan yleisöä ottaa. Omanlaisensa haaste tulee vielä siitä, miten ja ketä otetaan katsomoon ja millä periaatteella. Se on tietysti positiivinen ongelma, mutta toivotaan että loppuvuodesta pystytään pelaamaan isommille määrille, Niva toteaa.

Rovaniemellä pelaajat olivat vuosilomalla huhtikuun puoliväliin asti. Jos seura saa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea, pelaajat saavat myös kesällä palkkansa.

– Huhtikuun palkat on pelaajille maksettu. Viime viikolla tuli päätös, että pääsarjaseuroille tulee OKM:n myöntämää tukea. Näillä näkymin tullaan maksamaan pelaajille touko-kesäkuussa palkkaa tällä tuella.

Seinäjoella suunnitellaan jo harjoitusotteluita

Hallitsevan Suomen mestarin KuPSin riveistä SJK:n päävalmentajaksi hypännyt Jani Honkavaara miettii jo kuumeisesti tulevia harjoitusotteluita, koska SJK on muiden joukkueiden tavoin harjoitellut tähän asti vain pienryhmissä. Edelliset ottelut ovat talvikaudelta.

– Yritetään sopia heti treenipelejä, koska ei olla pelattu pitkään aikaan eikä ison kentän tapahtumia ole ollut. Valmistautumisjakso on ollut repaleinen ja erikoinen. Luulen, että kesäkuun alussa moni joukkue haluaa mahdollisimman nopeasti pelata ihan henkisenkin puolen kannalta.

Veikkausliigan tavoite on pelata alkava kausi samoin kuin viime vuonna. Jokaisen joukkueen on määrä pelata yhteensä 27 ottelua, eli 22 ottelua runkosarjassa ja viisi ottelua jatkosarjassa.

Viime kaudella käyttöön otettuun uuteen sarjajärjestelmään sisältyvää lopputurnausta viimeisestä europaikasta ei pelata tällä kaudella. Tämä muutos on tilapäinen ja koskee vain tätä poikkeustilannetta.

– Ei siitä kauan ole, kun Veikkausliigassa pelattiin 33 ottelua kaudessa. Tämä muistuttaa hyvin paljon sitä. Ei siinä hirveästi ehditty harjoitella, kun koko ajan pelattiin. Haluaisin ajatella, että jos joku tästä koronasta voittajana tulee ulos niin kyllä se SJK on, Honkavaara sanoo.

Lue myös:

Palloliitto yrittää ajaa läpi keinoa, jolla katsomoon saisi kerralla yli 500 ihmistä paikalle – näin Veikkausliigan toimitusjohtaja kommentoi

HIFK-kannattaja siirtäisi kausikortteja vuodella − SJK-fani pelkää, että vain rikkaat pääsevät katsomoihin: "Osa on ostanut viimeisillä rahoillaan"

Veikkausliiga käynnistyy heinäkuun alussa – tavoite pelata samoin kuin viime vuonna