Bundesliiga palaa tositoimiin tässä kuussa – Merkel näytti vihreää valoa kauden jatkamiselle

Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista.

jalkapallo
Thomas Mueller (R) is congratulated by Bayern munich's Brazil midfielder Philippe Coutinho
Bayern Münchenin Thomas Müller ja Philippe Coutinho juhlivat maalia Bundesliigan ottelussa maaliskuussa.AFP / Lehtikuva

Jalkapallon Saksan pääsarjasta Bundesliigasta tulee ensimmäinen koronaviruksen keskeyttämän kauden jatkaja Euroopan suursarjoista. Asia varmistui keskiviikkona, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel näytti vihreää valoa kauden jatkamiselle toukokuussa keskusteltuaan Saksan osavaltioiden johtajien kanssa.

Pääsarjan ohella pelit jatkuvat 2. Bundesliigassa, ja kummassakin sarjassa ottelut pelataan ilman yleisöä. Päätöstä pelipäivästä odoteltiin tulevan vasta torstaina, mutta keskiviikkoiltana Bild-lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi Saksan jalkapalloliigan DFL:n päättäneen paluupäiväksi ensi viikon perjantain eli toukokuun 15. päivän. Ensimmäiseksi peliksi lehti tarjoilee Fortuna Düsseldorfin ja Paderbornin välistä ottelua.

Pelien paluun mahdollistaneet säädökset ovat tiukat, jotta viruksen leviämistä estetään. Jokaiselle joukkueelle esimerkiksi nimetään erityinen hygieniavirkailija. Joukkueiden intensiivinen koronatestaus mahdollistaa liigan mukaan pelien aloittamisen "matalalla terveysriskillä".

Saksalaisjoukkueet palasivat harjoituksiin jo kuukausi sitten, ja kaikkinensa testejä on liigassa tehty sen jälkeen yli 1 700. Koronatartuntoja on kahdesta ylimmästä sarjasta löytynyt kymmenen.

Konkurssin partaalla 13 seuraa

Saksan jalkapallo tyssäsi maaliskuun puolivälissä, ja liigassa on jo pitkään pidetty ääntä pelien aloittamisesta uudelleen. Liiga on vedonnut siihen, että se työllistää 56 000 ihmistä Saksassa.

Ja seurojen tilanteissa ei menestyksekkäässäkään sarjassa ole välttämättä ihasteltavaa: mediatietojen mukaan kahden ylimmän tason 36 joukkueesta 13 on koronakaaoksen myötä ajautunut nurinmenon kynnykselle. Ei ihme, että 300 miljoonan euron tv-rahat kauden loppuun saamisesta kelpaisivat.

– Tunne on hyvä, odotamme nyt innolla pelaamaan pääsyä, huokaisi kahdeksatta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaavan sarjakärjen Bayern Münchenin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge helpottavan päätöksen jälkeen.

Pelaajillakin helpotus on suuri.

– Nyt näyttää tosiaan hyvältä, että täällä pelit jatkuvat toukokuussa. Totta kai hinku on kova pelaamaan! viestitti sarjassa viidentenä majailevan Leverkusen suomalainen tähtimaalivahti Lukas Hradecky.

Lue myös:

Bundesliigaa aiotaan jatkaa – hallitukselle on esitetty sarjan avaamista 21. toukokuuta

Reuters: Bundesliigan kausi jatkunee jo ensi viikolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat