Äärimmilleen kiristetyt koronatoimet pelottavat Australian avointen järjestäjiä

Australia on suljettu muilta kuin maassa vakituisesti asuvilta. Ulkomaalaisten maahantulokielto uhkaa venyä kuukausiin.

tennis
Tennispelaajan varjo

Tenniksen Australian avointen järjestäjät pelkäävät tapahtuman puolesta, vaikka Melbournen seuraavaan grand slam -turnaukseen on yli kahdeksan kuukautta. Syynä ovat maan koronapandemian takia annetut matkustusrajoitukset.

Australia on suljettu muilta kuin maassa vakituisesti asuvilta. Hallitus voi sallia uusiseelantilaisten matkat lähiaikoina, mutta muiden ulkomaalaisten maahantulokielto uhkaa venyä kuukausiin.

– Toivomme parasta, mutta teemme suunnitelmamme pahimman varalle, 18.–31. tammikuuta 2021 järjestettävän turnauksen tiedottaja kertoi torstaina.

Australian tennisliitto myöntää, että järjestäjien on vaikea ennakoida, minkälaiset varotoimet ovat voimassa ensi vuoden alussa. Huonoimmassa vaihtoehdossa turnaus perutaan kokonaan kuten tämän kesän Wimbledonin turnaus.

Australian avointen järjestäjät varautuvat myös ulkomaalaisten pelaajien karanteeniin ja harkitsevat tapahtuman sulkemista ulkomaisilta katsojilta.

– Meidän pitää tarkastella asiaa kaikista mahdollisista näkökulmista, koska hallituksen linjaukset ja määräykset sitovat kätemme, tiedottaja totesi.

Australian sulku on tehonnut

Tämän vuodet turnaukset jatkuvat aikaisintaan 14. heinäkuuta. Grand slam -turnauksista Wimbledon peruttiin ensi kertaa toisen maailmansodan jälkeen. Ranskan avoimet on lykätty syyskuun loppuun.

Yhdysvaltain tennisliitto päättää Yhdysvaltain avointen kohtalosta kesäkuun puolivälissä. Turnaus on tarkoitus järjestää elokuussa New Yorkissa.

Australia ja Uusi-Seelanti ovat paimentaneet koronaviruksen leviämistä tehokkaasti.

Australian 25 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu torstaihin mennessä vajaat 7 000 koronatartuntaa. Worldometerin mukaan virus oli aiheuttanut maassa 97 kuolemantapausta.

Uudessa-Seelannissa on 4,9 miljoonaa asukasta, ja maassa on vajaat 1 500 todettua tartuntaa. Koronauhrien määrä oli torstaihin mennessä 21.

Lue myös:

Rafael Nadal synkkänä – "2020 on jo käytännössä menetetty"

Saksassa pelataan tenniksen näytösturnausta tiukoilla turvallisuustoimilla

Roger Federerin twiitit toivat historialliset muutossuunnitelmat julkisuuteen – mitä ATP:n ja WTA:n yhdistyminen käytännössä tarkoittaisi?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat