1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koronavirus

Yleisurheilun taloudellinen sietokyky on koronaviruspandemian keskellä parempi kuin Veikkausliigalla – "Kyllä sitä todella tiukoilla ollaan"

Koronaviruspandemia laittaa urheiluseurojen taloudet koetukselle.

Urheilukilpailut alkavat vähitellen - "Tyhjät katsomot tekevät tilanteen äärettömän vaikeaksi"
Urheilukilpailut alkavat vähitellen - "Tyhjät katsomot tekevät tilanteen äärettömän vaikeaksi"

Suomen Urheiluliiton SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto ja Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa iloitsivat Ylen aamun haastattelussa siitä, että urheilutapahtumia voi järjestää kesällä, mutta urheiluseurojen talous huolestutti urheilujohtajia.

Yleisöä saa päästää urheilutapahtumiin kesäkuun alusta lähtien, mutta tapahtumiin saa mennä enintään 500 katsojaa. Se, että yleisöä pääsee kesällä vain rajoitetusti urheilukatsomoihin, on taloudellinen takaisku urheiluseuroille.

– Kyllä sitä todella tiukoilla ollaan. Kyse ei ole vain lipputuloista, sillä jalkapallon pyörittäminen perustuu ottelutapahtumaan. Kaikki kumppanuudet ovat nivoutuneet ottelutapahtuman ympärille. Tilanne on äärimmäisen vaikea, jos pidemmän aikaa on minimimäärä katsojia, Marjamaa linjasi.

Lue myös:

Palloliitto yrittää ajaa läpi keinoa, jolla katsomoon saisi kerralla yli 500 ihmistä paikalle – näin Veikkausliigan toimitusjohtaja kommentoi

Aallon mukaan yleisurheiluseuroille taloudellinen isku ei ole välttämättä yhtä merkittävä.

– Totta kai se vaikuttaa, että lipputulot jäävät saamatta. Meillä on vähän erilainen tilanne kuin Veikkausliigassa, kun yksi seura järjestää kesän aikana vain vähän isoja kilpailuja. Vaikutukset ovat meille pienemmät, Aalto pohti.

– Voisin kuvitella, että yleisurheilun sietokyky on parempi kuin palloilulajeissa. En ihan tarkkaan tunne sitä palloilulajien problematiikkaa, Aalto jatkoi.

Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun kuvaa.

Lue myös:

Yleisurheilukesä toteutuu, mutta nähdäänkö Suomessa maailmantähtiä? Sami Itanin mukaan ruotsalaiset ovat halukkaita osallistumaan maaotteluun

Kotimainen yleisurheilukesä käynnistyy Ylen kanavilla kesäkuussa

Kotimainen yleisurheilukesä käynnistyy Ylen kanavilla kesäkuussa

Veikkausliiga käynnistyy heinäkuun alussa – tavoite pelata samoin kuin viime vuonna

Lasten ja nuorten jalkapallokausi käyntiin kesäkuussa

Suomessa kirmataan liiganurmille jo kesäkuussa – Ruotsin koronamallin arkkitehti jarruttelee pääsarjojen alkua: En pitäisi todennäköisenä

Kaksi viikkoa yhteisharjoituksia riittää kauden avausta odottaneille Kansallisen liigan pelaajille: "En usko, että sen takia olisi eroja joukkueiden välillä"

Ahvenanmaalaiset eivät pelkää, että korona leviäisi jalkapalloväen mukana – vieraskannattajat jäävät todennäköisesti ilman lippua

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva odottaa lisäohjeita viranomaisilta: ”Se ei hirveästi auta, jos yleisömäärä pysyy alle 500:n”

HIFK-kannattaja siirtäisi kausikortteja vuodella − SJK-fani pelkää, että vain rikkaat pääsevät katsomoihin: "Osa on ostanut viimeisillä rahoillaan"