Kansainvälinen ampumahiihtoliitto avustaa Kontiolahden kisajärjestäjiä

Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen ei halunnut valottaa tarkemmin IBU:n tukisummaa.

Kuva: Tomi Hänninen

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tukee kolmea lajinsa maailmancupin kisajärjestäjää, joihin koronaviruspandemia iski maaliskuussa. Yksi tukea saavista on Kontiolahti, jossa maailman ampumahiihtovaliot kilpailivat 12.–14. maaliskuuta.

Kontiolahdella yleisö ei päässyt ladun varteen eikä katsomoihin, ja päätös ilman katsojia kilpailemisesta tuli ensimmäisen kilpailupäivän iltapäivällä. Suomalaisittain kisoista tuli muutenkin haikeat, sillä Kaisa Mäkäräinen päätti kotimaisemissaan uransa.

Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen ei halunnut valottaa tarkemmin IBU:n tukisummaa. Kisatapahtuman aikaan kisajärjestäjät laskivat, että pääsylippujen yhteisarvo olisi ollut noin 400 000 euroa.

– IBU:n tuki korvaa osan menetetyistä tuloista, Turunen sanoi.

Kontiolahden lisäksi tukea saivat Tshekin Nove Mesto ja Norjan Oslo, jossa cup-kauden päätöskisat jäivät kokonaan kisaamatta Holmenkollenilla. IBU:n hallituksen norjalaisjäsen Tore Böygard kertoi VG-lehdelle, että Holmenkollen sai IBU:lta anomansa 200 000 euroa. Oslon osuus oli kisakolmikosta suurin, koska siellä ei pystytty ollenkaan kilpailemaan.

Nove Mestossa maailmancup vieraili ennen Kontiolahtea, ja sielläkin kilpailtiin ilman yleisöä.

Kontiolahti on neuvotellut tuesta myös valtakunnallisella ja Pohjois-Karjalan maakunnan tasolla. Yhteiskunnan mahdollinen tuki ja kisan sponsorien panostukset ovat vielä auki.

Maaliskuisen Kontiolahden kilpailun kilpailunjohtajana toiminut Tomi-Pekka Riihivuori kertoi, että suuri osa kisoihin lipun ostaneista on pyytänyt rahat takaisin. Osa on siirtänyt pääsyliput marraskuiseen maailmancupiin, joka avaa uuden kauden, ja osa tukenut kisajärjestäjiä lipunhinnalla.

Kontiolahti on uudelleen maailmancupin isäntänä 28.–29. marraskuuta. Ohjelmassa ovat normaalimatkat ja sprintit.

Lue myös: