Suora

  • Urheiluruutu

Kultaleijona Kevin Lankinen uskoo NHL-kaukaloiden ovien aukeavan hänelle ensi kaudella – mestarivahti muistelee kultajuhliin päättynyttä MM-kevättä kaiholla

Suomen jääkiekkomaajoukkueen viime keväänä maailmanmestaruuteen torjunut Kevin Lankinen oli perjantai-iltana vieraana Yle Urheilun Instagram-livelähetyksessä.

jääkiekko
Kevin Lankinen
Kevin Lankinen muistelee viime kevään mestaruusjuhliin päättynyttä MM-turnausta lämmöllä.AOP

MM-kultamaalivahti Kevin Lankisen jääkiekkokausi päättyi leikkauspöydälle maaliskuun alussa. Ajoituksen kannalta leikkaus osui oikeaan kohtaan, sillä vain hieman myöhemmin Pohjois-Amerikan jääkiekkoliigat pysähtyivät koronaviruspandemian vuoksi muun urheilumaailman mukana.

Chicago Blackhawksin organisaatiossa AHL-joukkue Rockford IceHogsissa kaksi viime kautta pelannut suomalaisvahti kertoo Yle Urheilun Instagram-livehaastattelussa, että hänen olkapääleikkauksensa sujui hyvin ja kuntoutuminen on edennyt koti-Suomessa odotetusti.

– Tämä on antanut lisäaikaa, kun hommat ovat seisahtuneet kaikkialla. Olen kuntoutuksessa jo pitkällä ja melkeinpä jo valmis hyppäämään kehiin, jos pelit saadaan käyntiin vielä tämän kauden osalta, Lankinen toteaa.

Huhtikuussa Lankinen kirjoitti jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa. Se oli 25-vuotiaalle suomalaiselle tärkeä asia.

– On hyvä fiilis siitä, että saan jatkaa organisaatiossa. Hienoa, että he näkevät potentiaalini, ja että tulevaisuudessa voisin saada vastuuta NHL:n puolella. He varmaan pitävät minusta, kun halusivat minut pitää, Lankinen pohtii.

Toistaiseksi Lankinen ei ole vielä päässyt luistelemaan maalille NHL-kaukalossa, vaikka luukkuvahdin tehtävissä hän on muutamaan otteeseen päässyt Chicago Blackhawksin mukaan. Lankinen on luottavainen, että hänen rahkeensa riittävät NHL:ään – jopa jo ensi kaudella.

– Se on selkeä tavoite seuraavalle kaudelle, että paikka aukeaa ylhäältä, Lankinen toteaa.

TOP Lankinen ja kumppanit
Suomi juhli viime toukokuussa historian kolmatta maailmanmestaruutta Bratislavassa Slovakiassa.AOP

MM-kultamuistot tärkeitä poikkeusaikoina

Suomen oli määrä aloittaa tämän vuoden MM-turnaus Sveitsissä perjantaina, mutta kisat on peruttu monien muiden tapahtumien tavoin maailman koronavirustilanteen vuoksi.

Lankinen muistelee kaiholla viime kevään MM-turnausta, jossa Suomi juhli historian kolmatta maailmanmestaruutta. Suomen ykkösvahtina turnauksessa torjuneesta Lankisesta tuntuu, että mestaruudesta on pitkä aika.

– Harmittavan kaukaiselta se tuntuu, vuodessa on tapahtunut niin paljon. Harmi ettei tänä vuonna MM-kaukaloihin päästä, hän toteaa.

Mestarijoukkue ei ole pystynyt pitämään viime kesän jälkeen tiiviisti yhteyttä, sillä pelaajat ovat ripottautuneet eri puolille maailmaa. Kesälle kultajoukkueella on kuitenkin suunnitteilla tapaaminen.

– Kesällä meillä on tarkoitus kokoontua ja muistella karonkkatunnelmissa viime kevättä. Katsotaan onnistuuko se, mutta olisi kivaa vaihdella kuulumisia ja muistella viime vuotta, Lankinen kertoo.

Ennen kultajoukkueen kokoontumista Lankinen aikoo verestellä MM-muistoja mestaruuden vuosipäivän lähestyessä itsekseen. Hänellä on suunnitelmissa katsoa nauhalta otteluita viime kevään MM-turnauksesta.

– Nyt kun on rauhallista ja MM-kisa-aika olisi tässä, niin on kiva verestellä muistoja. Lähipäivinä voisin kyllä katsoa MM-finaalin, Lankinen sanoo.

Lue myös:

Kultavahti Kevin Lankinen teki jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa

MM-kultavahti Kevin Lankisen kausi päättyi leikkauspöydälle

Leijonien kultavahti jahtaa NHL-unelmaansa autioituvassa kaupungissa – "Haluan katsoa tämän kortin loppuun saakka ja uskoa, että minun päiväni tulee vielä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat