1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Koko Dresdenin joukkue koronakaranteeniin – jalkapallo-otteluiden on määrä alkaa Saksassa viikon päästä

Saksan jalkapallon kakkossarjaa pelaavan Dynamo Dresdenin joukkueessa vahvistettiin lauantaina kaksi koronavirustartuntaa.

Dynamo Dresdenin joukkue ottelussa Hertha Berliniä vastaan viime vuoden lokakuussa. Kuva: AOP

Saksassa jalkapallojoukkue Dynamo Dresden on määrännyt koko joukkueen 14 päivän karanteeniin kahden uuden koronavirustartunnan takia.

Saksan Bundesliigan ja 2. Bundesliigan on tarkoitus jatkua viikon päästä lauantaina 16. toukokuuta. Karanteenin takia 2. liigassa viimeisenä oleva Dresden ei voi kohdata Hannoveria ensi viikonlopun ottelussa.

Joukkue ei voi harjoitella eikä osallistua peleihin karanteenin aikana. Pelaajien lisäksi eristyksiin on joutunut muun muassa valmennushenkilökunta.

Saksan liittohallitus antoi vain muutama päivä sitten luvan jatkaa liigaa, kun liittokansleri Angela Merkel päätyi sarjan jatkamisen kannalle keskusteltuaan osavaltioiden johtajien kanssa.

Viimeksi otteluita pelattiin kaksi kuukautta sitten.

Bundesliiga on ensimmäisen eurooppalainen pääjalkapallosarja, joka palaa kentille koronavirusrajoitteiden jälkeen. Pääsarjassa ja 2. Bundesliigassa ottelut pelataan ilman yleisöä. Sarjakauden on tarkoitus päättyä 27.–28. kesäkuuta.

Lue myös:

Lukas Hradeckylla edessä viikon eristys ennen Bundesliigan alkamista – tähtimaalivahti kertoo nyt mikä sai hänet vakuuttumaan pelien turvallisuudesta

Lehti: Schalken pelaajille harjoitukset ja ottelut ovat vapaaehtoisia