1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Salibandyn MM

Kello tikittää uhkaavasti jo Helsingin salibandyn MM-kisoja ajatellen – järjestäjä: "Kartoitamme myös seuraavalle vuodelle vaihtoehtoja"

Kuudentoista joukkueen on tarkoitus kokoontua joulukuussa Helsinkiin salibandyn miesten MM-kisoihin, mutta pandemia saattaa lyödä kapuloita rattaisiin.

Suomi voitti vuoden 2010 kotikisoissa kultaa. Kuva: Yle

206 päivää ja Suomen miesten salibandymaajoukkueen on tarkoitus aloittaa maailmanmestaruuden puolustaminen kotikentällä Helsingissä Tanskaa vastaan. Tällä hetkellä MM-kisojen järjestäminen aikataulussa näyttää kuitenkin haastavalta maailmalla vallitsevan koronaviruspandemian takia.

– Tiedostamme tilanteen ja seuraamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, sanoo kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola Yle Urheilulle puhelimessa.

Kisojen lipunmyynti alkaa kunnolla tällä viikolla. Kuinka moni rohkenee ostaa lippuja kisoihin epävakaan tilanteen takia?

– Ennakkomyynti osoitti sen, että ihmiset uskaltavat ostaa lippuja. Ihmiset tiedostavat, että tietyt lippujen peruutusehdot ovat olemassa. Varmasti parempi tilanne olisi kuitenkin, jos tämä tilanne ei olisi päällä.

Pirkola sanoo, että kisojen järjestelyt ovat silti käynnissä normaalisti. Koronakeskusteluja Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n kanssa on käyty, mutta tapahtumajohtaja painottaa, että tilannetta seurataan kesän yli ja päätöksiä tehdään mahdollisesti syksyllä.

– Kaikille tilanne on yhtä epäselvä, spekulaatiot eivät tässä vaiheessa johda mihinkään. Varaudumme erilaisiin vaihtoehtoihin, joita olemme miettineet ja seuranneet. Mitään selkeää kerrottavaa ei ole, mutta kartoitamme vaihtoehtoja myös seuraavalle vuodelle. Tällä hetkellä valmistelut etenevät normaalisti kohti joulukuuta 2020.

Eli kisojen mahdollinen siirtäminen on selvästi mielekkäämpää kuin kisojen peruminen?

– No kyllä se ehdottomasti olisi näin, jos se vain on mahdollista taloudellisesti.

Pandemia on jo siirtänyt vuodella eteenpäin esimerkiksi Tokion olympialaiset ja jalkapallon EM-kisat. Miesten jääkiekon MM-kisat olisivat normaalisti nyt käynnissä, mutta kisat peruttiin.

Lue myös:

Sami Johansson ja Oona Kauppi salibandykauden parhaat