1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Boris Johnson säikäytti formulapiirit puheillaan – eristysmääräys vaarantaisi Silverstonen F1-kilpailut

Silverstonessa on tarkoitus ajaa MM-sarjan kilpailu 19. heinäkuuta ja mahdollisesti toinen kilpailu viikkoa myöhemmin.

Valtteri Bottas Silverstonen aika-ajoissa viime vuonna. Kuva: AOP

Formula 1:n MM-sarjan ja tallien johtajat kaipaavat nopeasti lisätietoja Britannian hallituksen kaavailemasta ulkomailta saapuvien matkustajien eristyksestä. Britanniaan matkustamista ei ole toistaiseksi rajoitettu, mutta pääministeri Boris Johnson kertoi eristyssuunnitelmista sunnuntai-illan puheessaan.

Johnson kertoi, että matkustusmääräyksiä kiristetään "pian". Formula-piireissä uskotaan, että karanteenikäytäntöön siirrytään touko-kesäkuun vaihteessa.

Karanteeni askarruttaa formula-väkeä, koska Silverstonessa on tarkoitus ajaa MM-sarjan kilpailu 19. heinäkuuta ja mahdollisesti toinen kilpailu viikkoa myöhemmin, kertoo englantilainen Autosport nettisivuillaan.

Kahden viikon karanteeni uhkaa suunnitelmaa, koska Itävallan Spielbergissä pyritään järjestämään kilpailut 5. ja 12. heinäkuuta.

– Odotamme asiasta lisätietoja ja olemme yhteydessä hallitukseen, MM-sarjan tiedottaja kertoi Autosportille.

Testi voisi purra eristysmääräyksiin

Pakollinen eristys on tarkoitus toteuttaa niin, että Britanniaan saapuvat ihmiset vetäytyvät ennalta ilmoittamaansa osoitteeseen kahdeksi viikoksi.

MM-sarja ja kilpatallit toivovat, että ne voivat välttää mahdolliset eristysmääräykset kattavalla virustestiohjelmalla.

MM-sarjan kilpailuohjelmasta on peruttu tai siirretty kymmenen kilpailua koronaviruspandemian takia. Jäljellä olevien kisojen ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu. Näillä näkymin yleisö ja mahdollisesti myös media suljetaan tapahtumista.

Worldometer-sivuston mukaan Britannian 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu yli 219 000 koronatartuntaa maanantaihin mennessä. Virukseen kuolleita oli rekisteröity 31 855.

Lue myös:

F1 menetti alkuvuonna 84 prosenttia tuloistaan

Pienemmät F1-tallit ovat henkitoreissaan – tynkäkausi on elinehto "kauhean monelle" tiimille, kertoo Claire Williams