Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

Tenniksen Tampere Openin pitkä kesäperinne katkeaa – yhteistyö Tali Openin kanssa mahdollinen

Tampereella on pelattu ATP Challenger -turnausta vuodesta 1982 lähtien.

tennis
Tenniskuvaa Tampereelta
Tennisliitto

Perinteinen tenniksen Tampere Open on jouduttu perumaan ainakin alkuperäisen suunnitelman puitteissa. Miesten ATP Challenger -turnausta on järjestetty Tampereella jo vuodesta 1982 lähtien ja naisten ITF-turnausta vuodesta 2007. Miesten turnaus on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty Challenger-turnaus.

Turnaus piti pelata 20.-26.7.2020, mutta koronavirustilanteesta johtuen ei kisaa pystytä silloin järjestämään. Tällä hetkellä käydään neuvotteluja turnauksen mahdolliselle siirtämiselle myöhäisempään ajankohtaan.

– Kävimme läpi kokonaistilannetta ja tulimme siihen tulokseen ettemme pysty nykyrajoitteilla järjestämään tapahtumaamme. Yhtenä päätekijänä oli, että turnauksen aikaan olisi voimassa 500 henkilön yleisötilaisuusrajoitus ja pelkästään pelaajat tarkoittavat noin 100 ja järjestäjistä tulee 200, kommentoi Tampere Openin turnausjohtaja Veli Paloheimo Tennisliiton tiedotteessa.

Tällä hetkellä ATP on perunut kilpailunsa 13. heinäkuuta asti. Mikäli kiertue alkaisi heinäkuun puolessavälissä olisi Tampere Open ollut yksi ensimmäisistä kilpailuista. Melko yleisesti arvioidaan kuitenkin, että jopa koko loppukausi 2020 jää väliin.

– Järjestämisen epävarmuus on liian suuri ja mitä olen keskustellut eri ihmisten kanssa, niin en pidä todennäköisenä, että heinäkuussa pelattaisiin. Odotamme ATP:n puolelta uusia linjauksia, jotta pääsemme miettimään tarkemmin mahdollista siirtoa.

Yksi mahdollinen skenaario on, että Tampere Open ja marraskuussa Helsingissä järjestettävä Tali Open yhdistäisivät voimansa.

– Olemme olleet yhteyksissä Tali Openin kanssa ja väläytelleet ideaa yhteisestä kilpailusta Talissa. Mutta kuten sanottu, niin odotetaan ensiksi ATP:n linjauksia ja sitten olemme viisaampia tekemään päätöksiä, kertoo Paloheimo.

– Velin kanssa olemme tästä muutamat kerrat puhuneet ja ilomielin tekisimme turnauksen yhdessä jos tilanne siihen ajautuu, komppasi Tali Openin turnausjohtaja Pekka Mäkelä.

Lue myös:

Äärimmilleen kiristetyt koronatoimet pelottavat Australian avointen järjestäjiä

Rafael Nadal synkkänä – "2020 on jo käytännössä menetetty"

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat