1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

BBC: Britanniassa järjestetään ammattilaisurheilutapahtumia aikaisintaan kesäkuun alussa

Britanniassa järjestetään ammattilaisurheilutapahtumia aikaisintaan kesäkuun alussa, kertoo BBC.

Kuva: Jan Kruger/Getty Images

Britannian hallitus julkaisi maanantaina 50-sivuisen ohjeistuksen, kuinka maassa lievennetään koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi asetettuja rajoituksia.

Ohjeistuksessa hallitus linjasi, että 1. kesäkuuta lähtien Britanniassa on sallittua järjestää televisioitavia urheilutapahtumia ilman paikalla olevaa yleisöä niin, ettei sosiaalisilla kontakteilla ole liiallista riskiä laajentua.

Yleisön päästäminen urheilukatsomoon voi tulla ajankohtaiseksi myöhemmin riippuen koronatapausten määrän kehityksestä maassa.

Jalkapallon Englannin Valioliiga keskeytyi koronan tartuntavaaran takia 9. maaliskuuta pelatun Leicester-Aston Villa -ottelun jälkeen. Valioliigakautta on pelaamatta 92 ottelua, ja liigaa on tarkoitus jatkaa kesäkuussa, todennäköisesti 12. kesäkuuta.

Kaksi viikkoa sitten seuroille kerrottiin, että kauden loppuunsaattaminen olisi mahdollista vain puolueettomilla stadioneilla. Nyt kuitenkin ainakin kuusi häntäpään valioliigaseuraa on vastustanut julkisesti tätä vaihtoehtoa. Valioliigan mukaan toiveissa onkin pelaaminen omilla stadioneilla.

Daily Telegraphin tietojen mukaan yksityiskohtainen suunnitelma Valioliigan jatkosta julkistetaan tiistaina.

Englannin rugbyliigaa jäi sarjan keskeyttämisen jälkeen pelaamatta yhdeksän ottelukierrosta. Rugbyliigaa on tarkoitus jatkaa heinäkuun alussa.

Hevosurheilussa laukkakilpailut ovat koronapandemian vuoksi olleet pysähdyksissä 17. maaliskuuta lähtien. Laukkakilpailut jatkuvat tyhjille katsomoille korkeintaan kesäkuusta lähtien.

Krikettisarjat ovat Englannissa ja Walesissa pysähdyksissä ainakin heinäkuun alkuun saakka.