NBA-legenda haluaisi eroon tästä kaudesta

Koripallolegenda Shaquille O'Neal sanoo, että NBA:n tulisi heittää nykytilanteessa kauden jatkamishaaveet "romukoppaan" koronaviruspandemian vuoksi.

urheilu
Kuvassa Lakersin mestaruuksien voimakaksikko Shaquille O'Neal ja Kobe Bryant
Kuvassa Lakersin mestaruuksien voimakaksikko Shaquille O'Neal ja Kobe BryantGetty Images

Sentterijärkäle Shaquille O'Neal voitti koripallourallaan kolme NBA-titteliä Los Angeles Lakersissa (2000–2002) sekä yhden Miami Heatissa vuonna 2006.

NBA-sarja on ollut keskeytettynä 11. maaliskuuta lähtien, kun yhdellä pelaajalla todettiin koronavirustartunta.

– Parempi olisi, että kaikki menisivät nyt kotiin, tulisivat terveiksi ja palaisivat takaisin ensi kaudeksi, opastaa nelinkertainen NBA-mestari O'Neal, 48, joka työskentelee nykyisin televisiokommentaattorina.

– Mitä jos pudotuspelit pistetään hätiköidysti pystyyn uudella playoffs-systeemillä, ja sitten sen tämän kaiken hässäkän jäljiltä voittaakin joukkue, joka ei oikeastaan ollut edes mestariainesta? Kukaan ei silloin kunnioittaisi sitä mestaruutta, vihjaa O'Neal BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Tiedän tarkalleen, mitä pelaajat tuntevat juuri nyt. Parempi olisi haudata jatkohaaveet, huolehtia fanien ja ihmisten turvallisuudesta. Ja sitten tulla takaisin ensi kaudella.

NBA on ehdottanut, että jatkopelit pelattaisiin "kuplassa", jossa joukkueet kokoontuisivat yhdelle alueelle, esimerkiksi Bahamalle, Disney Worldiin tai Las Vegasiin. Pelaajat sijoitettaisiin turvalliselle alueelle ja testattaisiin useasti viruksen varalta.

NBA:n pelaajayhdistyksen pomo Michele Roberts on kuvannut, että vaihtoehto tuntuisi ihan "vankeudelta".

– Se joukkue, joka lopulta mestaruuden veisi, niin se olisi jatkossa "korvamerkitty" mestaruus. Mitä jos yksikin pelaaja sairastuu? Sitten me lähtisimme taas ihan nollasta liikkeelle. En olisi itse valmis odottamaan niin kauan, että kaikki olisi palautunut lähes normaaliksi, O'Neal sanoo.

Yhdysvalloissa on 1,4 miljoonaa todettua virustapausta ja eniten taudista johtuvia kuolemia maailmassa, yli 80 000.

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat