Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jokerit jatkaa hankintojaan – nyt haaviin jäi Ruotsin maajoukkuepuolustaja

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Jonathan Pudaksen kanssa.

urheilu
Jokerit
Jokereihin tulee paljon uusia nimiä.AOP

Jääkiekon KHL-liigassa pelaava Jokerit on tiedottanut viime päivinä useista uusista pelaajasopimuksista. Tänään oli jälleen uuden sopimusjulkistuksen aika.

Jokerit ja puolustaja Jonathan Pudas ovat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta. Ruotsin maajoukkueessa menneellä kaudella debytoinut Pudas on edustanut viime vuodet Skellefteå AIK:ta.

Pudas, 27, edusti Skellefteå AIK:ta kolmella peräkkäisellä kaudella, joista viimeisellä toimi myös varakapteenina. Päättyneellä kaudella hän teki SHL:n runkosarjassa 13+23=36 pistettä, joilla oli liigan kolmanneksi tehokkain puolustaja. Lisäksi hän debytoi Ruotsin maajoukkueessa Euro Hockey Tourilla.

Pudas on pelannut SHL:ssä kaikkiaan 254 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 40+89=129 pistettä. Pudotuspeleissä tilillä on 43 ottelua ja tehot 1+21=22.

– Pudas on lukeutunut SHL:n kärkipuolustajiin viime vuosina. Hänellä on terävä peliote ja mainio pelikäsitys, minkä myötä hän on erittäin hyvä kiekollisessa pelissä ja pelin avaamisessa. Hän omaa taistelijan ja kamppailijan luonteen, joka sopii erinomaisesti myös KHL-kaukaloihin, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

– Muutamista venäläisseuroista osoitettiin kiinnostusta, mutta Jokereiden tullessa kuvioihin mukaan tuntui päätös seuraan ja Helsinkiin siirtymisestä heti oikealta niin urheilullista kuin perheen kannalta tärkeää sosiaalista puolta ajatellen. Odotamme innolla, että pääsemme muuttamaan Helsinkiin ja liittymään Jokerit-perheeseen, Pudas kertoo.

Lue myös:

NHL:ssä pelannut Iiro Pakarinen Jokereihin kolmen vuoden sopimuksella

Kärppien Krejcik Jokereihin – "Oli SM-liigan ykköspakki"

Julius Junttila siirtyy Jokereiden riveihin – "Kyvyt ovat tulleet mainiosti esille niin Kärpissä kuin Leijonissa"

Lähteet: Jokereiden verkkosivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat