Spekulaatiot Vettelin seuraajasta käyvät kuumana – F1-asiantuntija tietää, miksi Bottas olisi parempi vaihtoehto kuin Sainz

Kenestä Sebastian Vettelin seuraaja? Ferrarilla riittää ehdokkaita, mutta Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildhin mukaan talli saisi Valtteri Bottaksesta hyvän parin Charles Leclercille.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa päättyy vuoteen 2020.Getty Images

Ferrari vahvisti tiistaina, ettei se tee jatkosopimusta nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin kanssa. Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh uskoo, että vahvimmat ehdokkaat Vettelin seuraajaksi ovat Daniel Ricciardo ja Carlos Sainz.

Muitakin ehdokkaita löytyy ja Mildh odottaa Ferrarin oven taakse muodostuvan pitkä jono ehdokkaista. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei kuljettajaspekulaatioista kannata unohtaa Valtteri Bottasta.

– Minusta Bottas olisi hyvä vaihtoehto Ferrarille. Pidän häntä vakavasti otettavana kandidaattina, Mildh sanoi.

Tällä hetkellä 25-vuotias Carlos Sainz vaikuttaa vahvimmalta ehdokkaalta, mutta jos Sainzia verrataan Bottakseen, on Mildhin mielestä suomalaiskuljettajasta tallille enemmän hyötyä.

– Ferrari saisi Bottaksesta paljon isomman ja kattavamman paketin. Sainz ehkä edustaa hyvää kuljettajaa, mutta Bottaksella on tietotaitoa voittamisesta sekä huipputallista ja pitkä kokemus formula ykkösistä, Mildh listaa.

– Hän olisi myös Charles Leclercille hyvä tiimipeluri toimintatavoiltaan.

Sekä Bottas että Hamilton vapaita kauden jälkeen

Vuoteen 2024 Ferrarilla jatkava Leclerc korvasi Kimi Räikkösen kaudella 2019 ja jätti kauden aikana jopa Vettelin varjoonsa. Mildhin mielestä Bottas voisi tarjota Leclercille hyvä vastuksen, mutta myös apua.

– Hän on kovettunut tosi paljon Lewis Hamiltonin tallikaverina. Tuo aika on ollut kovaa, eikä Valtteri missään tapauksessa ole mikään luovuttaja. Hamiltonia on vaikea irrottaa Mersulta vähään aikaan, vaikka sopimukset loppuvatkin.

30-vuotias Bottas teki viime syksynä Mercedeksen kanssa vain vuoden mittaisen sopimuksen, mutta myös Hamiltonin sopimus loppuu tähän kauteen. 35-vuotias Hamilton on voittanut Mersun väreissä kuusi maailmanmestaruutta putkeen ja on vakuuttanut, ettei hän ole innokas vaihtamaan tallia.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff sen sijaan kommentoi tiistaina Reutersin haastattelussa, että tallin täytyy harkita myös Sebastian Vetteliä kuljettajavaihtoehtona.

Mildhin mielestä on vaikea arvioida Bottaksen mahdollisuuksia Ferrari-sopimukseen, sillä tallin näkökulmasta vaihtoehtoja on niin monia. Mildh uskoo kuitenkin, että moni alan toimija näkee Bottaksen potentiaalin.

– Hänessä on monta hyvää puolta, jota Ferrari tarvitsisi. Samalla se antaisi myös hänelle huippumahdollisuuden aloittaa uusi aikakausi

Lue myös:

F1-asiantuntija kertoo, ketkä ovat ehdolla Vettelin korvaajiksi Ferrarilla: "Uskon, että järjestelyjä on jo tehty"

Vettel lähtee Ferrarilta kauden 2020 jälkeen – talli vahvisti tiedon

Vuoden autourheilijaksi valittu Valtteri Bottas vihjaili salaperäisesti tulevaisuudesta: "Mercedes on hyvä tiimi, mutta muitakin vaihtoehtoja voi olla"

Älykäs manipuloija on rakentanut kaikkien aikojen kovimman F1-tiimin, mutta vaikuttanut myös ratkaisevasti Valtteri Bottaksen uraan: "Aika täydellinen paketti koko sarjan historiassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat