Hyppää sisältöön

Dortmundin keskikenttäkaksikko rikkoi karanteenimääräyksiä – Mönchengladbach sössi karanteeniajan kanssa

Dortmundin keskikenttäkaksikko on rikkonut karanteenimääräyksiä. Toinen Bundesliigajoukkue Mönchengladbach jätti puolestaan karanteeniajan ihmeellisesti vajaaksi.

Dortmundin Axel Witsel (toinen vasemmalta) ja tuomarille asioita selittävä Emre Can kuvassa Kuva: Getty Images

Belgian jalkapallomaajoukkueen pelaaja Axel Witsel ja Saksan joukkueessa pelannut Emre Can joutuvat jäämään pois Dortmundin ensi lauantain bundesliigaottelusta Schalkea vastaan. Kaksikko rikkoi joukkueensa koronamääräyksiä.

Witsel ja Can tarvitsivat kumpikin lihashoitoa, joten he poistuivat Dortmundin joukkueelle määrätystä koronakaranteenista.

Näin kumpikaan ei pelaa lauantaisessa kotipelissä, joka Schalkea vastaan on Ruhrin alueen herruuskohtaaminen.

Mönchengladbachin karanteeniaika vain viisi päivää

Bundesliigan kaikkien seurojen piti olla sovitusti ennen Bundesliigan jatkumista karanteenissa seitsemän päivää ennen ensimmäistä peliä.

Borussia Mönchengladbach pelaa Frankfurtissa lauantaina, mutta vierasjoukkueen eristystoimet jäävät vajaaksi, koska Mönchengladbach on ollut karanteenihotellissa vasta maanantaista lähtien. (siirryt toiseen palveluun) Virheestä ei ole tulossa kuitenkaan näillä näkymin seuraamuksia.

Niin sanottu "hygieniapykälä" ja sen noudattaminen oli tärkein syy siihen, miksi Saksan liittokansleri Angela Merkel ja osavaltioiden johtajat antoivat Saksan kahdelle ylimmälle sarjatasolle luvan 6. päivä toukokuuta jatkaa kautta toukokuun toisella puoliskolla.

Saksan Bundesliiga on muiden suurten eurooppalaisten jalkapallosarjojen tavoin ollut koronaepidemian vuoksi pysähdyksissä maaliskuun puolivälistä lähtien. Bundesliigassa on tarkoitus pelata lauantaina kuusi ottelua.

Bundesliiga on Euroopan suurista jalkapallosarjoista ensimmäinen, jonka on määrä jatkaa kesken jäänyttä sarjakautta.

Lue myös

.
.