Hyppää sisältöön

Suomeen ensimmäinen jalkapalloprofessori

Liikuntatieteiden tohtori Mihaly Szerovay aloittaa Suomen ensimmäisenä jalkapalloprofessorina syyskuussa.

Mihaly Szerovay väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2018. Kuva: Matteo Photography

Suomi saa jalkapalloprofessorin, tiedottaa Palloliitto. Titteliä kantaa Suomessa kautta aikojen ensimmäisenä liikuntatieteiden tohtori Mihaly Szerovay, joka on valittu Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteiseen työelämäprofessorin tehtävään. Unkarilais-suomalaisen Szerovayn pesti on viisivuotinen ja hän aloittaa jalkapalloprofessorina syyskuussa 2020. Szerovay on nyt Englannissa ja tulee Suomeen kesän jälkeen.

Tiedotteen mukaan jalkapalloprofessorin tavoitteena on edistää lajin tutkimustyötä sekä kehittää valmennus- ja koulutustoimintaa.

– Jalkapalloprofessuuri, sen mukanaan tuoma akateemisuus ja tutkimustyö yhteistyössä yliopiston kanssa luo mahdollisuuden saada lisää koulutettuja ihmisiä jalkapallon pariin. Huippujalkapallon kehittämisen lisäksi professuuri edistää suomalaisen seuratyön tietopohjaista tekemistä ja sitä kautta lisää liikettä lasten ja nuorten elämään, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Jalkapalloprofessoriksi haki yhteensä 13 henkilöä.

Szerovay väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2018 ja on sen jälkeen toiminut jalkapallotieteiden yliopistonlehtorina Southamptonissa Englannissa. Vuosina 2007–2012 Szerovay pelasi ammattilaisena JJK:n maalivahtina.

Lue myös: