Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Elävä arkisto esittää

Porin superjokeri ei ollut uskoa, että kausi alkaa kesäkuussa: ”Aika epätodellinen olo”

Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto uskoo, että pelaajat ovat valmiita tulemaan tarvittaessa palkoissa vastaan.

Porin Pesäkarhut
Susanna Puisto
Susanna Puisto löi viime kesänä runkosarjassa yhteensä 88 juoksua.Tomi Natri / AOP

Porin Pesäkarhujen lyöjäjokeri Susanna Puisto ilahtui kuullessaan naisten superpesiskauden alkamisesta. Kausi alkaa noin kuukauden kuluttua, 12. kesäkuuta.

– Sain tiedon kauden avaamisesta haastattelupyyntöviestissä. Menin heti ihan shokkiin. Laitoin omaan pesisviestiketjuun viestin, että pitääkö tämä paikkaansa? Aika epätodellinen olo, että onko oikeasti varmaa? Minulla meinasi itkukin tulla jo yhdessä vaiheessa odottaessa. Kauden aloitusta on jännitetty monta kuukautta, nyt saa palkinnon ja pääsee pelaamaan. Todella huikeeta, älyttömän hienoa, Puisto hehkutti.

Puiston osalta tilanne on tosin vielä epäselvä, sillä porilaisseura haluaa vielä odottaa viranomaismääräykset ennen kuin vahvistaa osallistumisensa sarjaan. Seuraa huolettaa terveydellisten seikkojen lisäksi myös taloudelliset edellytykset viedä kausi läpi ja turvata viime vuosien erinomainen jatkumo.

Pori on suomalaisessa naispalloilussa suurin seura katsojaluvuilla mitattuna. Runkosarjan katsojakeskiarvo on roikkunut tuhannen katsojan yläpuolella jo vuosia. Viime kaudella runkosarjan peleissä kävi keskimäärin lähes 1300 katsojaa. Parhaimmillaan katsojia oli yli 2000.

Kun hallituksen linjauksen mukaan urheilutapahtumiin saa heinäkuun loppuun asti ottaa vain 500 henkilöä, on selvää, että Pesäkarhuille tulee taloudellisesti pataan edellisiin kausiin verrattuna.

Osa valmiita leikkaamaan palkkoja

Seuran puheenjohtajalla Vesa Saineella ja joukkueen kapteenistolla on torstaina palaveri, jossa käsitellään tulevaan kauteen liittyviä asioita. Pöydällä lienevät myös pelaajien palkka-asiat, joista ei ole vielä neuvoteltu. Susanna Puiston tilanne on siinä mielessä hyvä, että hän on kokopäivätöissä myyjänä urheiluliikkeessä, mutta hän tietää, että osalle pesäpallosta tulevat eurot ovat kesäaikana ainoa tulo.

– Uskallan kuitenkin sanoa myös näin, että osa on valmis omaa palkkaansa leikkaamaan. Jos minulta kysytään, että otatko täyden palkan ja olet pelaamatta vai otat osan palkasta ja pelaat, niin kyllä minä pelaan. Kaikki nämä asiat ovat sovittavissa, Puisto sanoo.

Puisto ja muut Porin Pesäkarhujen pelaajat pääsevät ensi viikolla pelinjohtaja Sami Österlundin johdolla pienryhmäharjoitteluun. Tähän asti pelaajat ovat tehneet itsekseen fysiikkaharjoituksia ja käyneet lyömässä verkkoon parin kanssa. Lyöntitoistojen määrät ovat edellisiin kausiin verrattuna pieniä, kun muun muassa etelän leirit ovat jääneet käymättä.

– Ei tässä tarvitse opetella uimaan uudelleen. Uskon, että pallon lyöminen tulee selkärangasta, kun saa toistoja alle. Ihana päästä yhdessä treenaamaan, ja toivotaan, että oikeasti päästään pelaamaan. Vitsi se olisi siistiä, superjokeri sanoo hymynkare äänessään.

Lue myös:

Naisten Superpesis-kausi alkaa 12. kesäkuuta – miesten kauden aloituspäivämäärää joudutaan vielä odottamaan

Porin Pesäkarhujen vetäytyminen naisten Superpesiksestä yhä mahdollista – "Kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki"

Laukaan Urheilijat jättää alkavan ykköspesiskauden väliin

35-vuotias pesäpalloilija oli sairauskohtauksen vuoksi sivussa puolitoista kuukautta – Superpesis-konkari pohtii, onko tuleva kausi riski terveydelle: "Saatan pyörtää mielipiteeni"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat