Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Luulaja menettää kaikkien aikojen hyökkääjänsä, Naisleijonien tähtipelaaja Michelle Karvinen vaihtaa maisemaa – "Olen valmis elämän seuraavaan seikkailuun"

Luleå HF:n riveissä kaudesta 2015–2016 lähtien pelannut Michelle Karvinen ilmoitti lähdöstään Instagram-tilillään.

jääkiekko
Michelle Karvinen vaihtoaitiossa.
Michelle Karvinen on ollut tehokas maalitykki sekä maajoukkueessa että seurajoukkueessa.Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen ja Luleå HF:n maalitykki Michelle Karvinen ei jatka uraansa enää Luulajassa.

– Sydämeen sattuu kirjoittaa tätä, tämä on ollut koko urani vaikein päätös. Tunnen sekä ihmisenä että pelaajana, että olen valmis elämän seuraavaan seikkailuun, Karvinen kirjoitti Instagram-tililleen.

Myös Luleå HF kertoi suomalaispelaajan lähdöstä verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Seura hehkutti sitä, miten Karvinen teki joukkueessa todellisen huippudebyytin. Karvinen johdatti joukkueensa Ruotsin mestariksi ja voitti runkosarjan piste- ja syöttöpörssin. Hänet valittiin myös pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Lähetämme Michelle Karviselle suuret kiitokset hänen panoksestaan ja toivotamme onnea tulevaisuuteen. Ja kuka tietää, ehkä tiemme kohtaavat uudelleen tulevaisuudessa, sivuilla kirjoitettiin.

Luleå HF:n urheilujohtaja Mikael Forsberg ylisti Karvista paikallisen NSD-lehden sivuilla (siirryt toiseen palveluun):

– Tämä fantastinen nainen on tehnyt paljon ja myös merkinnyt paljon jääkiekolle. Monet nuoret tytöt ovat alkaneen pelata jääkiekkoa hänen ansiostaan, Forsberg sanoi.

– Hän on taiteilija, joka nousee esiin aina silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

30-vuotias Karvinen voitti Luulajassa kolme Ruotsin mestaruutta. Hän voitti myös pistepörssin kolme kertaa ja oli viime kaudella paras pistenainen finaaleissa. Hänen nimissään on myös seuraennätykset maaleissa, syötöissä ja pisteissä ja hän on tehnyt viiden kauden aikana seitsemän hattutemppua. Karvinen pelasi Luulajan paidassa 187 ottelua ja teki niissä 373 (163+210) pistettä.

Karvisen mukaan Luulajaan siirtyminen ja siellä pelaaminen on ollut hänen uransa paras päätös. Hänen mielestään on ollut kunnia edustaa seuraa, joka on antanut nais- ja tyttöpelaajille mahdollisuuden ja luonut edellytykset toteuttaa unelmiaan jääkiekossa.

– Luulaja-Norrbotten, en voi kiittää teitä tarpeeksi kaikesta, mitä olette antaneet minulle, Karvinen hehkutti.

Muokkaus kello 19.41: Lisätty Mikael Forsbergin kommentit.

Lue myös:

Luulajan kahdella pelaajalla on ollut flunssaoireita – Ruotsissa odotetaan päätöstä naisten jääkiekkoliigan finaalien kohtalosta

Naisleijonien tähti Karvinen joutuu sivuun EHT:lta – päävalmentaja Mustonen on huolissaan päähän kohdistuvista taklauksista, jotka ovat levinneet jo naisten sarjoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat