Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ravit jatkuvat Ylen kanavilla – toukokuun lähetyksissä mukana suomalaisten tähdittämä Elitloppet

Yle välittää tänä vuonna tunnelmia kotimaan kaviourilta, vie katsojan kurkkaamaan koronan varjostamaan talliarkeen ja tarjoaa tähtiloistoa Elitloppetista. Ylen ja Hevosurheilulehti Oy:n sopimus kattaa vuoden aikana kuusi ravilähetystä.

raviurheilu
Elitloppet kahdessa minuutissa
Elitloppet kahdessa minuutissa

Raviurheilu palasi Ylen kanaville viime vuonna neljän vuoden tauon jälkeen, kun TV2:ssa ja Yle Areenassa nähtiin neljä Kavionjälkiä-lähetystä. Hyvää palautetta saanut Kavionjälkiä-sarja jatkuu myös tänä vuonna, ja kotikatsomoissa päästään nauttimaan niin kotimaisen kuin eurooppalaisen raviurheilun huippuhetkistä.

– Ravilähetykset täydentävät loistavasti Ylen tarjontaa hevosurheilusta. Tänäkin vuonna tavoite on tuoda suomalaisille tärkeää lajia esille uusista näkökulmista. Pääosassa ovat tietysti hevoset ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset. Sisällössä huomio keskittyy kiinnostaviin tarinoihin tulosten takaa, huippu-urheilua unohtamatta, kertoo Kavionjälkiä-ohjelman tuottaja Lasse Sipilä Yle Urheilusta.

Vuoden 2019 Kavionjälkiä-lähetykset koettiin erittäin onnistuneiksi ja katsojamääriltään ne kohosivat kanavalla päivän katsotuimpien ohjelmien joukkoon. Yksittäisistä lähetyksistä Finlandia-ajo keräsi ruudun ääreen peräti yli 190 000 katsojaa.

– Olemme todella iloisia, että raviurheilu on tänäkin vuonna osa Ylen laajaa ja laadukasta urheilutuotantoa. Huippu-urheilumme ja se kova työ, mitä talleilla tehdään hevosten hyvinvoinnin eteen saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Pääsemme jälleen välittämään kotikatsomoihin ainutlaatuisia hetkiä hevosten parissa, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen iloitsee.

Talliarki pyörinyt myös poikkeuskeväänä

Koronaviruspandemian varjostamana vuonna myös ravikalenteri on kokenut muutoksia, mutta talliarki on pyörinyt ja hevosten hyvinvoinnista on pidetty huolta myös poikkeuskeväänä. Vuoden ensimmäinen Kavionjälkiä-ohjelma tarjoaakin kurkistuksen ravitallien ja raviurheilijoiden arkeen viime kuukausilta.

Toukokuun toinen lähetys tuo sinivalkoista ravihuumaa kotikatsomoihin kansainvälisiltä kaviourilta, kun ohjelmassa päästään seuraamaan suorana 31.5. kilpailtava Elitloppet. Tukholmassa vuosittain juostava sprintterikilpailu kuuluu Euroopan kovimpiin ja seuratuimpiin ravikilpailuihin, ja tänä vuonna mukaan on kutsuttu jo kaksi suomalaishevosta, Elian Web ja Chief Orlando.

Kavionjälkiä-ohjelmasarjan täydentävät heinäkuun alussa Lahdessa kilpailtava kotimaisten lämminveriravureiden näyteikkuna Suur-Hollola, suomenhevosten huippuviikonloppu elokuussa Seinäjoella sekä marraskuussa Vermossa kilpailtava Kavioliiga Grand Prix. Seinäjoen kilpailuista nähdään lähetys sekä lauantaina että sunnuntaina.

Ravilähetykset Ylen kanavilla 2020

23.5. Kavionjälkiä: Koronan varjossa
31.5. Kavionjälkiä: Elitloppet, Tukholma
5.7. Kavionjälkiä: Suur-Hollola, Lahti
1.-2.8. Kavionjälkiä: Raviturnajaiset, Seinäjoki
14.11. Kavionjälkiä: Kavioliiga Grand Prix, Vermo

Lue myös:

Ravien jatkumiseen liittyy erikoinen sotku, johon poliisikin sekaantui – miksi ravikilpailut saavat jatkua, vaikka 10 hengen kokoontumisrajoitus on yhä voimassa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat