Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hiihtoliiton ja Pärmäkosken keskustelut tulevasta kaudesta alkutekijöissään – kaikki maajoukkueurheilijat vielä ilman sopimusta

Suomen hiihtoliitto lähettää maajoukkueurheilijoiden urheilijasopimukset ensi viikolla "lausuntokierrokselle". Krista Pärmäkosken osallistuminen maajoukkueen harjoitteluun on auki.

hiihto
Suomen hiihtomaajoukkueessa riittää pohdittavaa. Kuvituskuva.
EPA — EFE

Suomen hiihtoliitto nimesi tänään maajoukkueet tulevalle kaudelle. Listaus on kuitenkin vasta esitys maajoukkueesta, kertoo toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Yle Urheilu kertoi jo aiemmin, että maajoukkueeseen nimetyn Krista Pärmäkosken osallistuminen maajoukkueen harjoitteluun on edelleen auki. Haastatteluun mennessä Hämäläinen ei ollut keskustellut Pärmäkosken kanssa, mutta kertoi myöhemmin, että etenemismallista puhuttiin vielä perjantaina.

Pärmäkoski jättäytyi vuosi sitten keväällä harjoittelemaan maajoukkueen ulkopuolelle. Hän ei halunnut kommentoida tilannetta Yle Urheilulle.

– Jos siellä tulee sellaisia keskusteluja, ettei hän pysty sitoutumaan tuohon, niin sitten me tulemme varmaan sellaiseen ratkaisuun, että hän ei ole mukana, Hämäläinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Yhdelläkään esitettyjen maajoukkueiden urheilijoista ei ole vielä allekirjoitettua urheilijasopimusta Hiihtoliiton kanssa, sillä sopimuksia ei olla vielä edes lähetetty urheilijoille. Ilman urheiijasopimusta ei voi osallistua maajoukkuetoimintaan tai kilpailla Suomen väreissä. Urheilijasopimuksessa määritellään esimerkiksi yhteistyökumppanit, jotka voivat näkyä maajoukkuetehtävissä.

Toisin sanoen yksikään urheilija ei vielä ole virallisesti maajoukkueessa, vaikka heidät on siihen nimetty.

– Katsomme urheilijasopimuksiin tarkennuksia. Tavoitteena on se, että saamme ensi viikolla urheilijasopimukset tällaiselle niin sanotulle lausuntokierrokselle ja sitten näemme siitä, minkälaisissa asioissa saattaa olla näkemyseroja, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen perustelee lausuntokierrosta urheilijoiden sitouttamisella yhteiseen tavoitteeseen eli menestymiseen. Pyrkimyksenä on saada sopimukset kuntoon ja allekirjoitetuiksi "ennen kesäkuuta".

– Aika paljon tässä on asioita pöydällä tällä hetkellä ja asiat ovat viivästyneet. Eivät pelkästään koronan johdosta, mutta mennään koko ajan eteenpäin.

Voiko tilanne johtaa siihen, että maajoukkueen kärkiurheilijoille aukeaa paikka neuvotella itselleen paremmat sopimukset kuin muille?

– Lähdetään siitä, että kohdellaan tasapuolisesti kaikkia. Mutta jos tulee tällaisia erityiskysymyksiä, niin ratkotaan niitä sitä mukaa, kun niitä tulee, Hämäläinen sanoo.

Lue myös:

Suomen hiihtomaajoukkueet nimetty – Krista Pärmäkosken nimi on listalla, mutta hänen osallistumisensa on vielä auki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat