Suora

  • Urheiluruutu

Naisleijonien tähtihyökkääjä salaperäisenä tulevasta seurastaan – janoaa edelleen maajoukkuemenestystä: "Voimme tehdä jotain suurta"

Michelle Karvinen alleviivaa entisen seuransa tärkeyttä naisjääkiekon kehittämisessä.

jääkiekko
Michelle Karvinen
Michelle Karvinen on tuttu pelaaja Suomen maajoukkueesta.AOP

Viisi vuotta Ruotsissa Luleå HF:n riveissä toi Suomen jääkiekkomaajoukkueen tähtipelaajalle Michelle Karviselle, 30, kolme mestaruutta ja seuran kaikkien aikojen maalintekijän tittelin. Torstaina Karvinen ilmoitti, ettei ura enää jatku Luulajassa. Karvinen kertoo Yle Urheilulle, että päätöksestä oli vaikea ilmoittaa.

– Olin hermostunut, kun ilmoitin, että urani jatkuu muualla. Mietin, miten seura ja fanit reagoivat, ja se oli tunteellinen hetki. Mutta kaikki ovatkin tukeneet minua päätöksen jälkeen todella hienosti. Luulajassa pelaaminen on ollut paras asia koko urallani, Karvinen kertoo puhelimitse.

Karvisen mukaan syy seuranvaihtoon on yksinkertainen: uusien seikkailuiden etsiminen. Seuraavaa siirtoa Karvinen ei vielä paljasta.

– Tarvitsen uutta energiaa uralleni. Nyt tuntuu, että paras ratkaisu on jatkaa kasvamista pelaajana muualla. En voi sanoa uutta seuraa, koska se ei ole vielä virallista. Asioita pitää vielä valmistella ennen kuin voin sanoa mitään. Tähtään yhä korkealle, Luulajassa kesän harjoitteleva Karvinen kertoo.

"Sitä voi nyt käyttää motivaation lähteenä"

Luulajasta jää Karvisen sydämeen oma paikka. Karvinen sanoo, että Luleå HF oli hänelle ensimmäinen seura, jossa naisjääkiekkoilu otettiin tosissaan.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien seura puhui jo pitkän linjan suunnitelmasta. Luleå HF:n toiminta on muuttanut naisjääkiekkoa Euroopassa. He ovat työntäneet naisjääkiekkoa eteenpäin, ammattimaisempaan suuntaan. Se on niin tärkeää, mitä he ovat tehneet. Toivottavasti joku päivä naisjääkiekkoilijat voivat keskittyä pelaamiseen täysillä ilman sivutöitä.

Michelle Karvinen
Michelle Karvisen lämäri.AOP

Karvisen tavoitteet kaukalossa siintävät tällä hetkellä enemmän maajoukkueessa kuin seurassa. Karvinen kuului hopeajoukkueeseen koti-MM-kisoissa reilu vuosi sitten. Karvinen on pystynyt nyt sulattelemaan kitkerän ja kyseenalaisen jatkoaikatappion Yhdysvalloille. Hän on pyrkinyt kääntämään sen hyödyksi.

– Sitä finaalin loppua on vaikeaa unohtaa. Mutta sitä voi nyt käyttää motivaation lähteenä. Kaikki silloin tajusivat, että meillä on mahdollista päästä niin pitkälle kuin mahdollista. Jokainen tietää, että voimme tehdä jotain suurta. Haluamme olla parhaita ja aiomme todistaa sen.

Karvinen on jo aloittanut Ruotsissa harjoittelemisen tulevaan kauteen, vaikka seuraa hän ei vielä kerro. Karvinen kertoo koronaviruksen näkyvän Luulajassa, mutta tilanne on ollut kaikesta huolimatta hyvä.

– Täällä pohjoisessa koronaviruksella ei ole niin isoa vaikutusta verrattuna muihin paikkoihin Ruotsissa. Onhan tämä silti vaikea tilanne, mutta en valita. Perheeni ja ystäväni ovat olleet kaikki terveinä.

Lue myös:

Luulaja menettää kaikkien aikojen hyökkääjänsä, Naisleijonien tähtipelaaja Michelle Karvinen vaihtaa maisemaa – "Olen valmis elämän seuraavaan seikkailuun"

Vasta 16-vuotiaan Brad Lambertin seurasiirrosta tuli valtakunnan kohu-uutinen – Suomen NHL-lupaukset läpikotaisin tunteva Göran Stubb ihmettelee, miksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat