Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • eEuro 2021 -karsinnat

Suomen maajoukkuetähdet eri mieltä jalkapallosarjan jatkumisesta, Evertonin suomalaismaalivahti turhautuneena: "Itse alan jo olla kauden perumisen kannalla"

Englannin naisten jalkapallosarjan jatkuminen Saksan Bundesliigan tyylisillä rajoituksilla voi olla liian hintavaa, arvioi suomalaispelaaja.

jalkapallo
Tinja-Riikka KOrpela
Tinja-Riikka Korpelan joukkue Everton on sarjan keskikastia eikä taistele kärkisijoituksista, jos kausi jatkuu.AOP

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa pilli kuului lauantaina ensimmäistä kertaa nurmella pariin kuukauteen, mutta monissa muissa Euroopan jalkapallosarjoissa vielä emmitään kauden jatkamisen kanssa koronaviruksen takia. Etenkin naisten jalkapallossa, jossa sarjoilla ei ole esimerkiksi tv-oikeuksien takia niin isoa painetta pelata kautta loppuun.

Englannissa naisten pääsarjajoukkue Evertonissa pelaava maalivahti Tinja-Riikka Korpela alkaa olla jahkailuun jo kypsä. Mitään varmaa tietoa kauden jatkumisesta ei ole tullut. Korpela on saanut silti koko kevään normaalisti palkkaa.

– Itse alan jo olla kauden perumisen kannalla, että saisi rauhassa valmistautua tulevaan kauteen. Silloin pääsisi suhteellisen normaalilla aikataululla liikkeelle, kun tilanne on ohi. Nyt on turhauttavaa, kun ei tiedä, milloin on seuraava peli, Korpela sanoo Yle Urheilulle.

Englannin naisten pääsarjan piti alun perin päättyä eilen lauantaina, ja se on ollut tauolla helmikuun lopusta asti. Euroopan jalkapalloliitto Uefa on ilmoittanut, että maanosan jalkapallosarjojen on päätettävä kautensa loppuunviemisestä 25. toukokuuta mennessä.

Bundesliigaa pelataan nyt tarkkojen rajoitusten alla: ilman yleisöä ja tiukoilla hygieniaohjeilla. Olisiko Korpela valmis pelaamaan näillä rajoituksilla, jos näin ilmoitetaan?

– Se on vaikea kysymys. Jos sanotaan, että pelataan ja se olisi turvallista, se olisi kiva juttu. Siihen liittyy kuitenkin paljon kysymyksiä. Niin kauan, kun pelaaminen ei ole turvallista, en ole valmis pelaamaan. Luotan, että Saksassa ollaan asioista perillä.

Adelina Engman
Adeline Engman Chelsea-paidassa viime syksynä.AOP

"Olisi kiva pelata kausi loppuun"

Korpelan kanssa samaa liigaa pelaavan Adelina Engmanin Chelsealla on vielä hyvä sauma voittaa liiga. He keikkuvat sarjassa toisena pisteen päässä Manchester Unitedista. Engman oli lauantaina ruudun ääressä, kun Bundesliigassa miehet pääsivät tositoimiin. Miltä peli rajoituksineen näytti Engmanille?

– Näytti siltä, että pelaajat eivät olleet pelanneet hetkeen. Piti pitää etäisyyksiä, olihan se erilaista, Engman sanoo Yle Urheilulle.

Korpelan tavoin myös Engman on saanut normaalia palkkaa keväällä. Engman olisi halukas pelaamaan kauden loppuun, jos Bundesliiga-tyyliset rajoitukset tulisivat voimaan.

– Seitsemän peliä olisi jäljellä kautta. Olisihan se peli erilaista, mutta kyllä siihen pystyy. Olisi kiva pelata kausi loppuun.

Tässä on vain yksi iso mutta. Engman muistuttaa Englannin jalkapalloliiton linjaa korona-aikana: jos miehet pelaavat tiukoilla rajoituksilla niin sitten pelaavat myös naiset. Se voi katkaista kamelin selän, koska kaikilla sarjan naisseuroilla ei ole varaa testauttaa kaikkia pelaajia.

– Uskon, että monet seurat pystyisivät maksamaan testauksen, mutta on myös monia, jotka eivät pysty. Heidän pitäisi silloin saada liitolta tukea. Jos sitä ei saa, niin kautta ei pelata loppuun, suomalainen sanoo.

Lue myös:

Ylen asiantuntijan mukaan huippujalkapallossa nähtiin paluu juurille – "Bundesliiga on tietynlainen koelaboratorio"

"Yleinen asenne on ollut laiska ja ylimielinen, eurooppalainen kauhuesimerkki" – asiantuntijat kritisoivat kovin sanoin Ruotsin tulosmanipulaatio-ongelmaa

Bundesliiga palasi Saksassa tositoimiin, Haaland taas maalinteossa – "Tuntuu ihan siltä, kun katsoisin harjoittelua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat