Koripallolegendan kengät huudettiin ennätyssummalla – ensimmäisille "Air Jordaneille" hintaa yli puoli miljoonaa

Koripalloikoni Michael Jordanin vanhoille pelikengille kertyi odottamattoman paljon hintaa sunnuntaina päättyneessä huutokaupassa.

urheilu
Keräilijä Joshua De Vaneyn koripallotossu kuvassa
Kuvassa oleva koristossu ei ole ennätyskaupalla huudettu "Air Jordan" Getty Images

Huutokauppakamari Sotheby's kertoi, että Michael Jordanin NBA-tulokaskaudellaan 1984-85 käyttämät kengät on huudettu 560 000 dollarilla eli noin 518 000 eurolla. Summa on suurin urheilujalkineista huudettu kautta aikain.

Kun Niken tekemät "Air Jordan 1"-kengät tulivat myyntiin, alkuarvioissa hinnan odotettiin kohoavan jopa 150 000 taalaan.

Hinta räjähti kuitenkin lähes nelinkertaiseksi, ehkä osin siksi, että Jordan on kuitenkin noussut jälleen maailman kuuluisimmaksi koripalloilijaksi ESPN:n esittäessä maailmanlaajuisesti kohuttua ja seurattua "The Last Dance" -dokumenttisarjaa. Sarja kertoo Jordanin urasta ja siitä, kuinka hän ja Chicago Bulls hakivat kuudetta NBA-mestaruuttaan kaudella 1997-98.

Aiempi urheilujalkine-ennätys Sotheby's-kaupassa tehtiin viime vuonna, kun vuodelta 1972 peräisin olevat Niken "Moon Shoe"-nimellä tunnetut juoksukengät myytiin 437 500 dollarilla eli noin 405 000 eurolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat