Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

Viime Urheiluluurin Emmi Peltonen kärkipäätä, kun valitaan Vuoden urheilijaa 2020? Lisää ehdokkaita keskiviikkona!

Yle Puheen keskiviikon uutuusohjelman kolmas jakso tarjosi keskiviikkona myös surua. Huominenkin voi yllättää.

Muu urheilu
Emmi Peltonen
Emmi Peltonen sijoittui viidenneksi EM-jäällä. Tatjana Zenkovitsh/AOP

Pitkään tauolla olleen Urheiluvuoden 2020 aikana suomalaiset arvokisasaavutukset ovat toistaiseksi vähäisiä.

Taitoluistelija Emmi Peltonen ennätti kuitenkin saavuttaa viidennen sijan taitoluistelun EM-kisoissa. Nousujohteinen kehitys jatkui, sillä edelliset EM-kisat olivat tuoneetPeltoselle sijat 11, 9 ja 8.

– Tosi hienosti vaikean syksyn sain itseni kasaan ja tuli paljon hyvää tulosta. Tämän jälkeen olen vielä motivoituneempi kuin ennen, Peltonen summasi Urheiluluurissa

Viides sija tekee Peltosesta toistaiseksi yhden parhaiten arvokisojen mitalijahdissa tänä vuonna pärjänneistä suomalaisista. Nähtäväksi jää, miten korkealle se vie mahdollisessa Urheilugaalassa.

Emmi Peltosen isän Ville Peltosen kanssa jääkiekkomaajoukkueessa yhteistyötä teki pitkään Risto Dufva. Vaasan Sportin päävalmentaja kertoi näkemyksensä siitä, mitä tapahtuu, jollei SM-liiga pääse käynnistymään syksyllä.

– Maailmassa on paljon isompiakin ja tärkeämpiä asioita. Sitten se alkaa joskus myöhemmin, ei siinä sen kummempaa. Tietenki se olisi harmi. Eikä tämä ole meille eikä muillekaan helppo asia, arvioi Dufva kolmen vuosikymmenen kiekkovalmentajan kokemuksellaan.

Surukin suurta Urheiluluurissa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen sijoittui viidenneksi MM-yleisurheilussa 2015 ja olympialaisissa 2016. Helmikuussa häntä ja keihäsperhettä kohtasi murhe, kun Pekingissä 2015 ja Riossa vuotta myöhemmin sijalle 10 kiskaissut argentiinalainen Brian Toledo menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa.

– Ennen Kuortaneen kisaa kierrettiin frisbeegolfrata. Brian oli tosi herrasmies ja lupsakka argentiinalainen. Tosi ikävä tapaus Brianin, hänen perheensä ja valmentajansa Kari Ihalaisen kannalta, pahoitteli Ruuskanen Urheiluluurissa.

Viimeksi Urheilulurissa toivekappaleensa omisti menehtyneen muistolle salibandyssä viidesti maailman parhaaksi valittu ja yhä uransa jatkoa Ruotsissa pohtiva Mika Kohonen. Hänen isänsä veli nukkui pois vapun aikoihin.

– Koti-ikävä on kova ja sedän kunniaksi haluaisin kuulla Keski-Suomen kotiseutulaulun, Kohonen perusteli levytoivettaan viikko sitten.

Mika Kohosen akillesjänne katkesi salibandyn mestaruusliigan ottelussa 7.12. ja kaksi päivää myöhemmin 9.12. Hämeenlinnassa Mestaruusliigan ottelussa vastaavan kohtalon koki Pihtiputaan Plokin ja naisten lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Salla Karhu.

– Aika samanlainen tarina, akillesjänne meni poikki. Itse asiassa olenkin ollut Mikan kanssa yhteyksissä tämän loukkaantumissession aikana, kertoi Karhu kohtalotoveruudestaan salibandytähteen.

Nyt Karhu valmistautuu jo uuteen kauteen LP Kangasalan ja maajoukkueen riveissä.

Pöytätennistä ja taekwondoakin Urheiluluurissa

Pöytätenniksen Benedek Olah hurmasi suomalaisia Rion olympiakisoissa ja hakee yhä paikkaa Tokionkin olympialaisiin.

– En ole mitenkään huolissani, vaan yhä vielä luottavaisin mielin. Sanoisin, että siellä Tokiossa nähdään, uskoi Olah mahdollisuuksiinsa.

Taekwondossa liikesarjojen avoimissa EM-kisoissa alle 50-vuotiaiden sarjassa Johanna Nukari saavutti reilu viikko sitten arvokkaan kultamitalin. Kisa käytiin online-tapahtumana verkossa, ilman urheilijoiden kokoontumista samalle kisapaikkakunnalle.

– Samanlaista tunnetta ei ehkä pysty saamaan kuin tavanomaisista paikan päällä tehdyistä kisoista, mutta ei tämä nyt kieltämättä yhtään huonoltakaan tunnu, kertoi Nukari ensimmäisestä online-kisakokemuksestaan.

Viime viikon Urheiluluurin voit yhä kuunnella Yle Areenasta.

Huomenna neljännen kerran kokoontuvat urheiluväen tunnetut edustajat puhelimen välityksellä suoraan lähetykseen iltapäivällä Yle Puheessa. Ohjelman luonteesta johtuen vieraita ei paljasteta etukäteen, sillä suoralähetys voi tarjota myös muutoksia suunnitelmiin.

Urheiluluurin viimeistä edellinen jakso Yle Puheessa ke 20.5.-20 klo 15.02-16 + 16.13-17.00

Lue myös:

Antti Ruuskanen kertoi Urheiluluurissa, miksi ei avaa kauttaan vielä Jyväskylässä – avauskisaan löytyy sopiva tavoite: "Ei ainakaan lähdetä liikaa keulimaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat