Suora

  • Urheiluruutu

Ensi kauden europelikalenteri on umpisolmussa: KuPSin pitkäaikainen unelma voi jäädä jopa kokonaan toteutumatta – "Olisi aika karua"

Suomalaisseurat eivät ole saaneet Euroopan jalkapalloliitolta mitään tietoja ensi kauden eurokilpailuja koskien.

Veikkausliiga
KuPS–Haka
KuPS kohtasi tammikuussa Hakan Suomen cupin ottelussa Valkeakoskella.AOP

Epätietoisuus on sana, joka kuvaa tällä hetkellä parhaiten ensi kauden eurooppalaista jalkapallokalenteria. Suomalaisseuroille toivoa luo Veikkausliigan alkaminen heinäkuussa, mutta Euroopan kentille selvinneet joukkueet joutuvat odottamaan tietoa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kohtaloista.

Suomen mestarina paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin sai KuPS. Toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo Yle Urheilulle, ettei Euroopan jalkapalloliitto Uefalta ole tullut karsintapeleistä mitään suunnitelmia.

– Samoilla tiedoilla olemme kuin kaikki muutkin jalkapallon seuraajat. Kaikenlaisia vaihtoehtoja he miettivät, mutta mitään virallista ei ole kuulunut.

Alkuperäisessä ohjelmassa ensimmäinen karsintakierros piti pelata heinäkuun alussa. Seuraavan kauden karsintojen aloittamiselle on mahdotonta antaa päivämäärää, sillä suurin osa karsintapaikoista on yhä ratkaisematta. Kansallisia sarjoja ei ole voitu koronaviruspandemian vuoksi pelata loppuun, ja Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kuluvatkin kaudet ovat yhä kesken.

– Olemme valmistautuneet pelaamaan hyvän kauden ja ne pelit, mitkä eteen tulevat. Jätimme europelilisenssin ajallaan ja nyt vain odotamme, Heiskanen sanoo.

Jarmo Heiskanen, toimitusjohtaja, KuPS
KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen.Matti Myller / Yle

Brittilehti The Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Uefa harkitsee pahimmassa tapauksessa jopa koko ensi kauden karsintojen perumista tai typistämistä niin, että mukaan pääsisi rankingin perusteella vain rajoitettu määrä joukkueita. Kokonaan ulos jääville seuroille, joihin myös KuPS rankingin perusteella kuuluisi, maksettaisiin taloudellista kompensaatiota.

– Olen kuullut samoja huhuja. Haluaisin uskoa, että Uefa miettii kaikenlaisia skenaarioita ja pohtii tämän asian joka kantilta. Sen takia se päätöksentekokin kestää, Heiskanen toteaa.

Kuopiossa on pelattu edellisen kerran Mestarien liigan edeltäjää Euroopan Cupia vuonna 1977, joten odotus on ollut pitkä.

– Olisi hurjan tärkeää päästä pelaamaan. On ollut pitkäaikainen haave, että pääsisimme joskus niihin peleihin. Sitä varten on tehty paljon töitä ja kun paikka viimein ansaittiin, olisi aika karua, että pelit jäisivät pelaamatta, Heiskanen sanoo.

Eurooppa-liigan karsintoihin suomalaisseuroista pääsivät viime kaudella Inter, Honka ja Ilves.

– Kaikkia päivämääriä on siirretty eteenpäin. Ei tässä auta kuin odottaa ja olla valmiina toimimaan sitten, kun päätöksiä tulee, Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen kommentoi.

Uefan hallitus kokoustaa seuraavan kerran kesäkuun 17. päivä. Kokous piti järjestää alun perin keskiviikkona 27. toukokuuta, mutta sitä siirrettiin maanantaina. Uefan odotetaan päättävän tämän kauden eurosarjojen pelaamisesta loppuun elokuussa.

Lue myös:

Tuntemattomasta venäläisestä tuli Suomen kenttien tunnetuin maalitykki – Valeri Popovitsh johti Hakan kukoistukseen ja nyt hänen poikansa on nostamassa seuraa takaisin huipulle

Unkarilaisveskari Mihaly Szerovay koki Jyväskylässä suurta onnea ja törkeän lahjontayrityksen – sai nyt Suomesta akateemisen huippupestin

Jalkapalloileva perheenisä pelkää altistavansa pienen vauvansa koronavirukselle – kentälle pitäisi silti mennä heinäkuussa, vaikka pelaajien turvallisuus on täysi kysymysmerkki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat