Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Miesten Superpesis alkaa 2. heinäkuuta – osallistuminen seuroille vapaaehtoista: "Kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan"

Miesten Superpesiksessä on mukana tulevana kesänä 14 joukkuetta.

urheilu
Vimpelin Veto
Vimpelin Veto voitti viime kaudella miesten Superpesiksen runkosarjan.Petri Saarelainen / AOP

Miesten Superpesiksen kausi alkaa 2. heinäkuuta. Pesäpalloliitto tiedotti kauden alkamisesta tiistaina.

Miesten Superpesiksen kauden piti alkaa alun perin huhtikuussa, mutta kauden alku siirtyi koronaviruksen takia. Kauden aloittaminen on nyt mahdollista, kun urheilutapahtumia voi järjestää kesällä erityisjärjestelyin.

Sarjaan osallistuminen on kaikille seuroille vapaaehtoista. Mukana on kaikki 14 joukkuetta.

– Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan. Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoi Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Hallituksen linjauksen mukana kesällä voi järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia. Rajoitus on voimassa heinäkuun loppuun asti.

Nykyinen henkilörajoitus on taloudellisesti urheiluseuroille kova isku. Pesäpalloväki odottaa kovasti tietoja siitä, onko otteluiden pelaaminen suuremmalle yleisölle elokuusta eteenpäin mahdollista.

Pitkärannan mielestä yli 500 katsojan otteluita olisi mahdollista järjestää turvallisesti, koronarajoitukset huomioiden useilla Superpesis-paikkakunnilla.

– Miesten Superpesiksen puolella löytyy helposti vähintään kuusi stadionia, joihin 1 500 ihmistä menee erittäin väljästi. Naisten Superpesiksessä olettaisin, että löytyy ainakin pari. Toisin päin asia katsottuna, täytyy kunnioittaa viranomaismääräyksiä ja toimimme niiden mukaan, hän kommentoi Yle Urheilulle.

Superpesiksen sarjajärjestelmä julkaistaan tiedotteen mukaan perjantaina. Otteluohjelmat on määrä saada valmiiksi ensi viikon aikana.

– Olemme käyneet niin seurojen kuin läheisimpien sidosryhmiemme kanssa aktiivista vuoropuhelua koko kevään ajan, ja jatkossa sen merkitys vain kasvaa. Meidän on yhdessä pidettävä huolta siitä, että kausi ja ottelutapahtumat viedään läpi vastuullisesti ja että viestimme toinen toisillemme avoimesti, Urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari sanoo.

Pitkäranta kommentoi Yle Urheilulle, että tämän tiedon valossa kausi venyy aina syyskuun loppupuolelle saakka.

Pesäpalloliitto odottaa yhä aluehallintovirastolta tarkempia ohjeita siitä, miten ottelutapahtumat saadaan vietyä läpi turvallisesti.

Jo viime viikolla kerrottiin, että naisten Superpesis alkaa 12. kesäkuuta.

Muokattu 19.5.2020 kello 17.45: Lisätty Pitkärannan kommentti katsojamäärän rajoituksista sekä arvio siitä, että kausi jatkuu aina syyskuun loppupuolelle saakka.

Lue myös:

AVI: Kesällä alle 500 hengen yleisötapahtumat mahdollisia erityisjärjestelyin

Naisten Superpesis-kausi alkaa 12. kesäkuuta – miesten kauden aloituspäivämäärää joudutaan vielä odottamaan

Yllätysveto pesäpallossa – Tahkon pelinjohtaja jättää tehtävänsä ennen kauden alkua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat