Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kun HIFK-ikoni asui Luulajassa, hän löysi mielenrauhan Pohjois-Ruotsin luonnosta – Lennart Petrell on jo vuosia nollannut ajatukset valokuvaamalla lintuja ja muita metsän eläimiä

Hyökkääjän oma aika on jäänyt vähemmälle, mutta hän on liikkunut perheen kanssa tiuhaan luonnossa viime viikkoina.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Lennart Petrell
Lennart Petrell nollaa ajatuksensa luontokuvaamisen merkeissä.Tomi Hänninen

Helsingin IFK:n hyökkääjän Lennart Petrellin kauden päättäneestä uutisesta on kymmenisen viikkoa. Kun SM-liigajäälle ei kevään kohokohtien aikaan koronaviruspandempian takia päässytkään, on perheellisen miehen arki pyörähtänyt päälaelleen. Erityistä iloa päiviin on tuonut Petrellin luontovalokuvausharrastus.

Kodista on tullut Petrellille, 36, aiempaakin tutumpi paikka.

– Varmaan samanlaista arkea kuin mitä me kaikki elämme. Paljon kotona oloa ja on tuossa vähän kotikouluakin pidetty. Ja kun on yksi eskarilainen, niin viihdytetty häntä, hyökkääjä totesi hyväntuulisena.

Yleensä Petrell herättelee perheen aamupalan voimin ylös ja suuntaa sitten itse treenin pariin. Keskiviikkoaamuna Yle Radio Suomen lähetyksessä puhelimitse vieraana ollut perheenisä kuitenkin paljasti, että nyt aamu alkoi erikoisella tavalla.

– Kuuntelin luentoa unesta, ravinnosta ja palautumisesta. Pikkaisen erilaista, normaalisti olisin jo varmaan käynnistämässä treenejä, mutta tänään opiskellaan, hän kertoi.

"Luonnossa hengitän vähän syvempään"

Omasta fyysisestä hyvinvoinnistaan Petrell pitää ammattinsakin puolesta hyvin huolta. Myös henkinen jaksaminen on tärkeää, kun kauden aikana pitää päästä nollaamaan ajatuksia. Luonnon rentouttavan voiman Petrell löysi kiekkoillessaan Luulajassa kausina 2014–2016.

– Tuolla Pohjois-Ruotsissa, Luulajassa kun asuin, niin siellä löytyi sellainen oma henkinen koti luonnosta. Ymmärsin, että pystyn sulkemaan ajatuksia pois ja jopa hengittämään vähän syvempään, kun pääsen luonnon keskelle ja sellaiseen hiljaisuuteen ja rauhaan, Petrell kuvailee.

Rakkaus luontoon on poikinut myös toisen harrastuksen, sillä Petrell nauttii suuresti luontokuvaamisesta. Luonnossa kameran kanssa mies kertoo liikkuneensa 2,5 vuotta vähintään viikoittain, joskus useamminkin.

– Se on sellainen oma pieni henkireikä. Tykkään valokuvauksesta ja tykkään liikkua luonnossa, niin se on vastapainoa kiireiselle arjelle, mitä työ ja perhe-elämä tekee. Siitä minä löydän oman hyvän fiiliksen ja oman mielenrauhan.

Omaa aikaa ei aina löydy

Suomalaiset ovat innostuneet luonnosta koronaviruspandemian aikana ja luontokohteet ovat pursuilleet kävijöistä. Myös Petrell myöntää kuuluvansa tähän porukkaan, sillä perheen kesken luonnossa on miehen mukaan tullut käytyä aiempaa enemmän.

Sen sijaan omat valokuvauskeikat ovat viime viikkoina vähentyneet.

– Tietysti, kun lapset ovat himassa koko ajan, niin siinä ei sellaista omaa aikaa ole, mitä joskus muulloin löytyy. Oman työn ja lasten etäkoulun yhteen sovittamisessa on varmaan jokainen kokenut vähän haasteita. Kyllä se on ollut itselläkin, että kun kotitreenejä teet, joogaat tai nostelet painoja, niin vähän väliä joku tulee repimään hihasta, Petrell naurahtaa.

Petrell kuitenkin muistuttaa, että ihmiset ovat sopeutuvaisia. Hänelle sopeutumisessa auttaa luonto, joka on hänen mukaansa vahvasti arjessa läsnä.

– Asumme Koillis-Helsingissä, jossa ei tarvitse kuin kävellä parikymmentä metriä ovelta, niin on jo päässyt metsän siimekseen. Se on iso juttu minulle.

Lue myös:

Vasta 16-vuotiaan Brad Lambertin seurasiirrosta tuli valtakunnan kohu-uutinen – Suomen NHL-lupaukset läpikotaisin tunteva Göran Stubb ihmettelee, miksi

Leijonien ensimmäistä mitalia edelsi jäätävä selkkaus – Hannu Jortikan raivoisa purkaus kertoi kaiken: "Pena sanoi, että sä olet ihan hullu!"

Jääkiekko-HIFK alentaa henkilöstönsä palkkoja - leikkuriin niin pelaajien, valmentajien, johdon kuin toimistotyöläistenkin ansiot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat